Christa Reniers ontwerpt het Pink Ribbon-lintje 2016

Nadat het eerste Pink Ribbon-lintje vorig jaar werd gecreëerd door couturier Edouard Vermeulen van modehuis Natan, viel dit jaar de beurt aan de internationaal gerenommeerde juwelenontwerpster Christa Reniers. Het lintje is het symbool bij uitstek voor de strijd tegen borstkanker en wordt op nationale basis aangeboden aan het grote publiek vanaf dit najaar. 

Pink Ribbon, de nationale organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker, verkoopt jaarlijks een lintje. Daarmee wil de organisatie de bevolking aanzetten tot doneren voor het Pink Ribbon-Fonds, het bespreekbaar maken van het thema borstkanker en het steunen van lotgenoten. Het lintje neemt dan ook een prominente rol in tijdens de Internationale Borstkankermaand in oktober. Vooral in de Scandinavische landen is het lintje een enorm succes.

Met het nieuwste lintjesontwerp van Christa Reniers, hoopt Pink Ribbon om dit jaar de meest succesvolle fondsenwerving in hun geschiedenis te realiseren. De verkoop van het lintje start eind september en zal tot eind december te verkrijgen zijn in diverse distributiepunten. Het lintje kost €3 per stuk: €2 daarvan gaat integraal naar het goede doel. Vorig jaar werden er 104.692 lintjes verkocht, wat meer dan €200.000 opleverde.

Voor Pink Ribbon is het belangrijk dat het lintje ook esthetisch aantrekkelijk is, directrice Bettina Geysen: “Bij borstkanker word je getroffen in het diepst van je vrouwelijkheid. Door aandacht te hebben voor het esthetische aspect willen we vrouwen een hart onder de riem steken en hen vertellen dat ze altijd mooi zijn! We hebben daarom Christa Reniers gevraagd voor het creëren van het nieuwe lintje. Het is het symbool van solidariteit, draag het daarom op je hart.”

Het Pink Ribbon-lintje 2016 werd een elegant, betekenisvol en vrouwelijk ontwerp met koraalroos en een fijne opspelding: “Ik werk in mijn ontwerpen vaak met de koraalkleur en ook met kleine bolletjes, het negatief van de koraalstructuur. Koraal staat symbool voor de bescherming van de natuur en de menselijke gezondheid”, aldus de ontwerpster. “Koraal is een diertje dat verwijst naar de wereld van planten en gesteenten, twee elementen die ik graag gebruik in mijn ontwerpen.”

Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen in België. Dagelijks krijgen 29 vrouwen het verdict te horen. Vandaag vechten 100.000 vrouwen, samen met hun directe leefomgeving, tegen de ziekte. Naast de fysieke impact heeft borstkanker ook direct effect op het sociaal, familiaal en relationeel leven van de vrouw. Daarom wil VZW Pink Ribbon de strijd tegen borstkanker blijven sensibiliseren en gelden inzamelen met het Pink Ribbon Fonds in de schoot van de Koning Boudewijnstichting. Het fonds steunt projecten die de houding ten opzichte van borstkanker verbeteren zodat gevoelens van angst en isolatie verminderen en gerelateerde taboes kunnen doorbreken.

 

Meer te weten komen over Christa Reniers?
Bezoek dan de website.