Behandeling

Artikels die te maken hebben met behandelingsmethoden van borstkanker en bij uitbreiding ook medische weetjes.

Diagnose
Behandeling
Getuigenis
Op haar 25e ontdekte Charlotte een knobbeltje in haar linker borst. Ze blijkt drager van het BRCA1-gen te zijn en volgende maand volgt een dubbele borstamputatie. Maar Charlotte is positief. Ze heeft net een huis gekocht met haar man en ze hopen in de toekomst aan kindjes te mogen denken.
Behandeling
Mede dankzij steun van onze Pink Ribbonnettes uit Lier werd voor het eerst is een vrouw met lymfoedeem aan de borst succesvol behandeld via microchirurgische lymfe-veneuze overbruggingen. Dr. Guido Giacalone, die gespecialiseerd is in lymfechirurgie, voerde de ingrepen uit bij een vrouw die lymfoedeem kreeg na een behandeling tegen borstkanker.
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Weer aan het werk
Uw verhaal kan helpen om de situatie van zelfstandigen met kanker te verbeteren. En dat zijn er heel wat: België telt ongeveer 852.670 zelfstandigen. Heb je expertise die nuttig kan zijn bij dit onderzoek? Ben jij een stakeholder die zich geroepen voelt om input te geven? Of wil jij jouw verhaal doen als zelfstandige met kanker? Getuig via het webformulier.
Behandeling
Getuigenis
Bijna 9 jaar geleden stond Aline's (40) wereld ineens volledig op z'n kop. Een knobbeltje in haar linkerborst bleek borstkanker te zijn. Maar het bleef hier niet bij... 
Behandeling
De tijd dat de oncoloog zich alleen maar bezighield met het weghalen van borsttumoren is voorbij. Doordat borstkanker zo vaak voorkomt – en soms ook erg jonge vrouwen raakt – gingen specialisten op zoek naar nieuwe chirurgische technieken die niet alleen focussen op genezing, maar ook op esthetiek.
Behandeling
Vroegtijdig opsporen is niet de enige factor die effect heeft op het al dan niet overleven bij borstkanker. Ook de kwaliteit en accuraatheid van de therapie is bepalend. Er zijn verschillende behandelingsmethodes om borstkanker aan te pakken, afhankelijk van de soort kanker, je leeftijd, je lichamelijke conditie, bepaalde keuzes die je zelf wilt maken, bijvoorbeeld wanneer je nog een kind wenst... Samen met de oncoloog bekijk je welk plan het meest geschikt is voor jou.
Behandeling
Na de zoektocht naar efficiënte technieken om borstkanker aan te pakken, passen onderzoekers hun objectieven weer aan. Op dit moment ligt de focus op het onderscheiden van de kenmerken van elke kanker, om de behandeling voor elke patiënt te kunnen personaliseren en verlichten. 
Diagnose
Behandeling
Het borstkankeronderzoek staat niet stil. Vrouwen met borstkanker genieten van de vooruitgang die (elke dag nog) geboekt wordt, met als resultaat een genezingskans van om en bij de 90%. Een blik op wat deze positieve evolutie inhoudt.
Behandeling
Kwaadaardige cellen kunnen binnendringen in andere weefsels. Op die manier kunnen kankercellen loskomen van de oorspronkelijke tumor en meegevoerd worden met het bloed of lymfe.