Vriendschap

Verhalen die gaan over verhalen van vriendschap tijdens en na de strijd tegen borstkanker.

Vriendschap
‘Het leven moet je be-leven, niet over-leven.’ Onder dit motto (st)reden Harley-Davidson Gent en Ghent Chapter Belgium een half jaar lang tegen borstkanker. Ze verzamelden €2.900 in ten voordele van Pink Ribbon.
Diagnose
Vriendschap
Getuigenis
Liesbeth Leemans is verpleegkundige en case manager binnen de onderzoeksgroep ‘kanker en zwangerschap’ in UZ Leuven. Hierdoor is ze heel erg betrokken bij borstkanker bij jonge vrouwen. Ze begeleidt hen doorheen het volledige traject van de behandeling. Ook nadien houdt ze contact omdat er na de ‘acute’ periode nog een moeilijke tijd aanbreekt. Na haar getuigenis schrijft ze nu een reeks van brieven aan vrouwen met borstkanker die ze leerde kennen via de onderzoeksgroep ‘kanker en zwangerschap’, hier de tweede van haar brieven.
Vriendschap
Getuigenis
Liesbeth Leemans is verpleegkundige en case manager binnen de onderzoeksgroep ‘kanker en zwangerschap’ in UZ Leuven. Hierdoor is ze heel erg betrokken bij borstkanker bij jonge vrouwen. Ze begeleidt hen doorheen het volledige traject van de behandeling. Ook nadien houdt ze contact omdat er na de ‘acute’ periode nog een moeilijke tijd aanbreekt. Na haar getuigenis schrijft ze nu een reeks van brieven aan vrouwen met borstkanker die ze leerde kennen via de onderzoeksgroep ‘kanker en zwangerschap’, hier de eerste van haar brieven.
Behandeling
Na borstkanker
Vriendschap
Getuigenis
Het verhaal van Liesbeth Leemans, verpleegkundige en case manager binnen de onderzoeksgroep ‘kanker en Zwangerschap’ in UZ Leuven. Ze is heel erg betrokken bij borstkanker bij jonge vrouwen en ze begeleidt hen doorheen het volledige traject van de behandeling. Waar hart en handen elkaar ontmoeten is een verhaal van haar zoektocht naar iets wat de momenten met haar patiënten nog betekenisvoller maakt.
Vriendschap
Doe mee aan de Warmste Week van Studio Brussel en steun Pink Ribbon in de strijd tegen borstkanker.
Vriendschap
Isabelle en Tinneke vonden elkaar "dankzij" borstkanker. Hoe belangrijk is die steun nu tijdens de behandeling tegen borstkanker?
Vriendschap
Uit een recent onderzoek bij Chinese vrouwen blijkt dat vrouwen de helft minder kans hebben om te hervallen wanneer ze gesteund worden door goede, hechte vrienden. Meer cijfers van professor Meira Epplein die het onderzoek leidde: Vrouwen hebben 36% minder kans om te sterven aan borstkanker wanneer ze tijdens hun behandeling door vrienden worden gesteund.
Vriendschap
Heb jij een vriendin die getroffen is door borstkanker en weet je niet goed hoe te reageren of wat te doen? Dat is heel normaal, maar misschien kun je haar opvrolijken met deze 10 kleine attenties. Uiteraard gelden voor iedereen andere maatstaven, maar we geven je graag wat inspiratie.