20160830 Blog Diane De Pruik

Blog Diane: De pruik

Behandeling

Nog voor de operatie ben ik een pruik gaan passen. Ik denk dat ik dat het aller ergste vond van het ziek zijn, kaal worden. Mijn geamputeerde borst kon ik verbergen maar kaal zijn, dat was het summum van kankerpatiënt zijn en medelijden opwekken, iets waar ik een hekel aan heb.

Ik ben naar Sanké geweest in Brasschaat. Ze hebben daar een speciale afdeling/kant voor kankerpatiënten met pruiken, sjaaltjes, badpakken, bikini’s en bh’s (Altijd mooi). Verder ook producten zoals shampoo en make-up voor wenkbrauwen. Anja heeft mij daar super professioneel geholpen. De woorden kaal en haarverlies zijn er niet gevallen. Het was respectvol zonder emotioneel te zijn. Ik heb een pruik gekozen met echt haar. Ik vond die het mooist maar het is veel moeilijker te onderhouden en duurder. Je moet zien waar je mee staat. Ik heb er één gevonden die exact dezelfde haarkleur had als ik, dat leek mij het natuurlijkst. Er wordt niet veel van terugbetaald door het ziekenfonds. Er zijn ook plekken waar je een pruik kunt laten maken van je eigen haar. Het wordt dan nog gemengd met ander haar want 1 staart is niet genoeg voor een pruik.

Je haar valt uit met sommige chemo’s en zeker met KEF. Dan valt je haar uit op dag 17 na je eerste chemo. Rond die tijd, ga je naar de kapper om je haar af te scheren en dan doen ze je pruik op en maken ze hem op maat (er wordt wat aan geknipt enzo).

Adres:
Sanké Brasschaat, afdeling Altijd mooi: Kapelsesteenweg 320, 2930 Brasschaat

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief