20160830 Blog Diane De Pyjama Sloffen En Zakje

Blog Diane: De pyjama, sloffen en zakje

Behandeling

Als je naar het ziekenhuis gaat voor je operatie heb je niet veel nodig. Een prothese bh, een toonbare pyjama met een kamerjas en een paar sloffen is zowat het enige dat je hoeft mee te nemen.

Er is een goeie sloffenwinkel in Antwerpen naast het Rubenshuis. De winkel ziet er wat donker uit maar ze hebben heel veel in al de kleuren van de regenboog. Voor een pyjama ben ik naar een pyjamawinkel geweest. In mijn naïviteit dacht ik dat ik kei veel, gezellig bezoek ging krijgen en had ik iedereen gevraagd om langs te komen. Dus een mooie pyjama stond bovenaan mijn lijstje. De verkoopster in de winkel zei: ’Amai, das kei tof da ge van uw mama ne pyjama krijgt voor kerstmis!’ Ik had ze kunnen wurgen, maar bleef beleefd en glimlachte alsof ik kiespijn had. Ik had geen zin om haar mijn verhaal te vertellen en een blik van medelijden te krijgen, of een andere idiote/onhandige opmerking. Die krijg je wel af en toe, niet iedereen is volleerd in juist reageren op het ‘ik heb kanker’-nieuws. Er is trouwens een ex-patiënt die super toffe wenskaartjes maakt met de juiste wensen erop.

http://emilymcdowell.com/collections/all/products/treatment-on-the-internet-empathy-card

Maar dus, een pyjama, hou er even rekening mee dat je aan een baxter gaat liggen en er 2 drainage tubes uit je lijf gaan komen onder je arm voor ongeveer 5 dagen. Denk eraan dat je een boven en onderstuk apart neemt liefst met knoopjes zodat je je armen niet hoeft op te heffen. Zorg er ook voor dat de decolleté niet te diep is, for obvious reasons. De sloffen moet je aan en uit kunnen zonder te moeten bukken.

Ook een leuke tip is om een mooi stoffen zakje mee te nemen. De drainage doosjes waar wondvocht in loopt is doorschijnend en niet zo smakelijk voor bezoekers of als je op de gang wandelt. Een washandje met een veiligheidsspeld werkt ook.

20160830 Blog Diane De Pyjama Sloffen En Zakje

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief