Blog Diane Silicone Prothese

Blog Diane: Silicone prothese

Behandeling Na borstkanker

6 weken na de operatie mocht ik een silicone prothese gaan kopen. Die prothese is een beetje lichter dan je eigen borst en is gemaakt van silicone. Deze prothese moet in een bh pochette geschoven worden. Je kan deze kopen in een gespecialiseerde lingeriewinkel of de bandagist. Ik heb ineens de plakversie gekocht. Deze is even zwaar als je gewone borst en neemt de warmte aan van je lichaam.

Al de silicone prothesen voelen heel natuurlijk aan en als je iemand knuffelt, wat veel gebeurd in die maanden, voelen de mensen niet het verschil (getest en goedgekeurd ;)). Je hoeft de prothese in het begin nog niet op je huid te plakken, er is een beschermlaag op de siliconeplakzijde die je eraf kunt halen als je er klaar voor bent.

Snel merkte ik dat het niet uitmaakte wat ik aan had, elke keer als ik voorover moest bukken kon je in mijn zwarte gat kijken. Als je een uitleg geeft aan iemand in een t-shirt, als je een bloes aan hebt met een één knop open, … De gouden tip is om een stukje kant te naaien aan de binnenkant van de bh. Zo valt de bh minder snel open en kijken de mensen naar kant in plaats van naar je gat. Mijn mama kan goed naaien en heeft in de Veritas stukjes kant gekocht. Het is best met een elastische band, in dezelfde kleur als de bh en iets breder om een mooi resultaat te hebben.

Adressen:

  • Lingeriewinkel: Caresse in Brasschaat, Lingerie Ann in Brasschaat
  • Veritas: www.veritas.be

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief