Getuigenissen website kleiner formaat 7

Getuigenis Veerle: mijn haar werd live gedoneerd aan Pink Ribbon

Psychosociale zorg Geknipt voor haar Getuigenis

08/09/2022 - Je lange haren laten knippen, na jarenlang gespaard te hebben, en dan nog voor het goede doel. Ligt daar iemand van wakker?
Hoeveel vrouwen gaan er wel niet naar de kapper en waarvan het haar verdwijnt in de vuilnisbak, terwijl er organisaties bestaan die het geknipte haar verwerken in pruiken. Je moet natuurlijk wel een tijdje sparen, want een paardenstaart voor een pruik moet minstens 35 cm lang zijn.

Veerle, medewerker bij Pink Ribbon liet haar haren knippen op zaterdag 13 augustus 2022 tijdens de live-uitzending van Pink Radio te Brugge. “Voor mij is het een kleine moeite om mijn haar af te staan, maar voor iemand anders kan dit heel veel betekenen. Toen men op zoek was naar een kandidaat om dit tijdens een radio-uitzending te doen, heb ik me spontaan aangeboden bij mijn collega’s.”

“We werden verwelkomd bij Juttu in de Noordzandstraat te Brugge door Lennart van Pink Radio, die al de hele week de meest krachtige, vrouwelijk platen draaide ten voordele van Pink Ribbon.” In de voorbije week mocht Lennart boeiende mensen ontvangen, onder wie ook borstkankerpatiënten in remissie.

“Vandaag vechten 100.000 Belgische vrouwen en 100 mannen tegen borstkanker, ook in mijn directe omgeving zie ik mensen ermee geconfronteerd worden. Dan is het maar een kleintje om haar te doneren. Dit is zeker niet de laatste keer. Over drieënhalf jaar, want zo lang heb ik er over gedaan om voor deze staart te sparen, doe ik het opnieuw.”

Wist je dat mijn paardenstaart van ongeveer 40 cm zo'n 50gr gemiddeld woog? Dat betekent dat er nog minstens 8 strengen nodig zijn om een volledige pruik te maken. Help jij mee?

Geschreven door Veerle De Wever

Doneer je paardenstaart aan Pink Ribbon, zo help je anderen met borstkanker hun haar te houden. Zet je zelf de schaar erin of ga je langs bij een ‘Geknipt voor haar’-kapper? Het kan allemaal! We zamelen paardenstaarten in van minstens 35 cm lang. Maar hoe langer je haar, hoe waardevoller de staart. Zorg ervoor dat je haren gezond, fris gewassen en helemaal droog zijn voor je donatie.

Vraag hier je donatie-enveloppe aan Meer informatie over 'Geknipt voor Haar'

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief