Chocolate cupcakes in close up view 3650438

Recept: Lichte en lekkere chocolademuffins

Preventie Behandeling Na borstkanker Vriendschap

Gezond eten is belangrijk, maar niet altijd evident. Tijdens de lockdown kan snoepen extra verleidelijk zijn, maar hebben we ook meer tijd om ons bewust te zijn van onze keuzes in de keuken. Onze redactrice, Marie Paule, nam na haar kankerbehandelingen een gezondheidsconsulente onder de arm om haar te helpen. Haar diëtiste, Tiffany, hielp samen met Marie Paule al eerder enkele voedingsmythes de wereld uit en tipt nu één van haar heerlijk lichte recepten! Omdat gezond zijn en jezelf een pleziertje gunnen wél samen gaan.

Ook na kanker blijft het belangrijk om op je voeding te letten. Het vormt een belangrijke sleutel in een gebalanceerd en gezond leven. Onze redactrice, Marie Paule, zelf ook getroffen door borstkanker, zag de kilo’s en centimers toenemen tijdens haar kankerbehandelingen. "Eenmaal die behandelingen achter de rug waren, kwam ik in contact met Tiffany, een diëtiste/voedingsconsulente. Zij hielp me om 15 kilo af te vallen in 9 maanden. Ik dacht niet dat het mij zou lukken, maar het resultaat was er en ik behoud het al jaren!" Ze vertelt haar verhaal op de Pink Ribbon-website en laat Tiffany verschillende hardnekkige stellingen rond voeding ontkrachten.

Voor Pink Ribbon nam Marie Paule weer contact op met Tiffany. Zij vertrouwt ons nu haar tips en trucs toe en bezorgt ons een lekker en licht recept om zonder schuldgevoel te kunnen snoepen. Zeker nu velen onder ons vaker thuis zitten tijdens de coronacrisis, grijpen we sneller naar iets zoet. Maar we hebben ook meer tijd om te experimenteren in de keuken. Tijd om dit lekkere receptje uit te proberen!

Muffins van pure chocolade… en courgette

INGREDIËNTEN / 12 PORTIES :

 • 3 scharreleieren
 • 200 g zwarte chocolade minimum 70%
 • 50 g rietsuiker
 • 50 g speltmeel
 • 1 courgette (+/- 200 g geschild)

BEREIDING :

 • Verwarm je oven voor op 180°C
 • Kuis, schil en snijd de courgette zeer fijn
 • Scheid het eiwit van het eigeel. Klop de eiwitten goed op en zet aan de kant
 • Blancheer de eidooiers met het rietsuiker. Voeg het speltmeel en de chocolade toe (smelt de chocolade vooraf). Meng goed.
 • Voeg daarna de fijn gesneden of geraspte courgette toe aan het mengsel. Eindig met het opgeklopte eiwit, voeg het voorzichtig toe.
 • Giet het geheel in de individuele muffinvormen (siliconen of papieren vorm).
 • Zet ongeveer 15 à 20 minuten in de oven. Laat afkoelen alvorens uit de bakvorm te halen. Ze zijn nog lekkerder als je ze even in de koelkast zet! Smakelijk!
Chocolate muffins 3650437

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief