PR website visualsbanners 3

Stap van 1 tot 31 mei mee met De Roze Mars: elke stap telt!

Preventie De Roze Mars

01/04/2023 - Evi Hanssen en Ann De Bisschop zijn tijdens de 7de editie van De Roze Mars opnieuw de Pink Ribbon ambassadrices van dienst. Zij staan terug klaar om iedereen aan te moedigen meer te bewegen in de strijd tegen borstkanker.

Ann De Bisschop spitst zich toe op bedrijven, terwijl Evi Hanssen zich inzet voor individuele deelnemers en teams. In Wallonië neemt tv-persoonlijkheid Daniela Prepeliuc die taak op zich. Samen willen ze nog meer mensen aan het wandelen krijgen in de maand mei, want elke stap telt om borstkanker te voorkomen. Dit is ook de hoofdboodschap die Pink Ribbon via De Roze Mars de wereld wil insturen. Het De Roze Mars-platform, waar je je kan inschrijven voor de 7de editie, staat nu al live.

Eén op drie kankerdiagnoses kan worden vermeden door een gezonde en actieve levensstijl. Daarom wil De Roze Mars iedereen aanzetten tot meer beweging. Bovendien kunnen deelnemers zich ook laten sponsoren en zo fondsen inzamelen voor de strijd van Pink Ribbon tegen borstkanker. Gedelegeerd bestuurder Hilde Debackere legt uit waarom die fondsenwerving zo belangrijk is.

“In ons land wordt 1 op 9 vrouwen in de loop van hun leven getroffen door borstkanker. Hallucinante cijfers vind ik dat. Daarom moeten we inzetten op preventie, vroegtijdige opsporing en de psychosociale zorg voor patiënten en hun naasten. Met het geld dat we tijdens De Roze Mars ophalen, zullen we verschillende projecten opzetten. Zo zijn we o.a. gestart met de opleiding van wandelcoaches in heel België die mensen zullen aanzetten en begeleiden om het hele jaar door, samen in groep, meer te bewegen.”


Stap mee met Evi, Ann en Daniela!

Pink Ribbon Evi Hanssen ambassadrice De Roze Mars


Tv- en radiopresentatrice Evi Hanssen is één van de drie gezichten van De Roze Mars. Evi zet zich al jarenlang in voor de preventie van borstkanker en weet uit ervaring hoe zwaar een borstkankertraject van een naaste kan zijn. Met haar ambassadeurschap wil ze helpen borstkanker te voorkomen door iedereen aan te zetten om meer te bewegen.

"Wees niet te streng voor jezelf en doe het in stukjes. Het is elke stap die telt!" aldus Evi Hanssen. Zo steunt ze met haar gezonde optimistische zelf volledig mee dit initiatief.

Pink Ribbon Ann De Bisschop De Roze Mars ambasadrice


Ann De Bisschop is dan weer de uitgelezen persoon om bedrijven aan te zetten om deel te nemen aan De Roze Mars. Ze was de eerste Wellbeing Director in België en inspireert vandaag via haar keynotes en workshops, bedrijven en hun medewerkers met heel concrete tips voor een betere mentale balans en fysieke gezondheid.

“Gezonde en gelukkige medewerkers zijn voor mij de sleutel tot een succesvol bedrijf. Ik weet uit ervaring dat het niet altijd makkelijk is om voldoende te bewegen op het werk. Kleine dingen kunnen soms al een groot verschil maken”, licht ze toe. Haar tip voor deze editie van De Roze Mars: "Houd eens een 'weeting';… een wandelmeeting. Het is een ideale manier om extra stappen te zetten."

Daniela Prepeliuc Pink Ribbon De Roze Mars Ambassadrice


In Wallonië is Daniela Prepeliuc het nieuwe gezicht van De Roze Mars. Daniela is een bekende mediafiguur over de taalgrens. Zij is een Belgisch-Roemeense journalist en presentator, gespecialiseerd in meteorologie en milieu, die werkt of heeft gewerkt voor verschillende televisiezenders.

"Sinds ik moeder ben geworden, is het nog belangrijker om me in te zetten voor zaken die me nauw aan het hart liggen", legt de presentatrice uit. Ze kwam zelf in haar omgeving met de ziekte in aanraking. "Het is mijn doel om iedereen die mee wil doen aan dit mooie avontuur van De Roze Mars bewust te maken en aan te moedigen."

De Roze Mars is in mei toe aan haar 7de editie. Vorig jaar tijdens de edities van mei en oktober samen wandelden meer dan 21.000 deelnemers bijna 95 keer rond de wereld en werd er een recordbedrag van 387.075 euro opgehaald voor het goede doel. Schrijf jezelf, je bedrijf en je team vanaf nu in voor De Roze Mars!

Schrijf je in voor De Roze Mars!

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief