20190920 Banner MAIN

De Pink Ribbon 2019

Coralie Barbier - ontwerpster van het Belgische creatieve label Mosaert dat ze samen met haar echtgenoot Paul ‘Stromae’ Van Haver runt - ontwierp het Pink Ribbon-lintje 2019. Ze maakte het design van het vijfje lintje, nadat in 2015 het eerste werd gecreëerd door couturier Edouard Vermeulen van modehuis Natan, in 2016 door juwelenontwerpster Christa Reniers, in 2017 door bloemenkunstenares Nele Ost en door Raf Simons in 2018. Het lintje is het symbool bij uitstek voor de strijd tegen borstkanker.

20190920 Coralie Barbier

Met het design schaart Coralie Barbier zich achter de strijd tegen borstkanker. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België. Ook vandaag krijgen 29 vrouwen het verdict te horen en sterven er 6 aan deze vreselijke ziekte. In ons land lijden maar liefst 100.000 vrouwen aan borstkanker. Het blijven onthutsende cijfers. De Pink Ribbon van Coralie symboliseert het oneindige: “Dit symbool vertegenwoordigt de grenzeloze en onverwoestbare kracht van alle vrouwen die door deze situatie gaan. Ook roept het de eeuwige liefde op die gedeeld wordt door alle getroffenen en de mensen om hen heen”, aldus Coralie Barbier.

Pink Ribbon, de nationale organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker, verkoopt jaarlijks een lintje. Daarmee wil de organisatie awareness creëren, het thema borstkanker bespreekbaar maken en lotgenoten steunen. Het lintje neemt dan ook een prominente rol in tijdens de Internationale Borstkankermaand in oktober. De lintjes waren te koop in maar liefst 1.300 winkelpunten. Een lintje kost €3 waarvan €2 rechtstreeks naar het goede doel gaat.

Ontdek de verkooppunten