Elle Vit

Elle Vit – letterlijk ‘Zij leeft’ - laat vrouwen leven! Dankzij permanente make-up en medische tatoeages laat ze borstkankerpatiënten na de behandeling weer goed in hun vel voelen. Als je een chemokuur of operatie achter de rug hebt, wil je je uiteraard 'vrouw' voelen. Deze permanente make-up en medische tatoeages helpen je de draad weer oppikken en opnieuw te genieten van het leven.

Permanente make-up

Bij permanente make-up wordt met een ultrafijn naaldje een huidvriendelijke pigmentvloeistof gegraveerd in de bovenste huidlaag. Vooraf wordt je huid lichtjes verdoofd met een verdovende zalf, waardoor de behandeling volledig pijnloos is. Permanente make-up is mogelijk op de oogcontour (eyeliner), de lipomtrek en de wenkbrauwen.

Medische tatoeages 

Wanneer borstkanker werd vastgesteld en u heeft een reconstructie ondergaan, kan een volgende stap een tepeltatoeage zijn. Er bestaan verschillende technieken van borstreconstructie en er bestaan verschillende technieken voor een tepeltatoeage. Elle Vit gaat als volgt te werk. Eerst maak je een kennismakingsafspraak met hen. Bij aanvang doen ze een intakegesprek. Hierin wordt besproken wat je verwachtingen zijn van je tatoeage. Ook doen ze dan reeds een kleurbepaling door het inbrengen van kleine puntjes pigment. Wanneer je dan later terugkomt voor de effectieve behandeling is het makkelijker om de juiste kleur te kiezen.

Het plaatsen van een tepelhoftatoeage gebeurt in twee sessies. Tijdens de eerste behandeling pigmenteren ze de volledige tepel van donker naar licht. Bij de tweede afspraak wordt dit nogmaals herhaald maar werkt ze met grotere kleurverschillen, zoals bij een natuurlijke tepel het geval is. Na deze twee sessies heb je al een mooi resultaat.

Afhankelijk van je huidtype blijft je tatoeage gemiddeld drie tot vijf jaar mooi. Vind je dat hij te licht geworden is, dan is er de mogelijkheid om deze te laten bijkleuren.

 

Indien je graag een afspraak wil maken of een cadeaubon wil schenken van Elle Vit, kan je haar contacteren via het contactformulier op haar website: http://www.ellevit.be/contact.html. Als je de code "Elle Vit steunt Pink Ribbon" vermeldt, schenkt Elle Vit €25 aan Pink Ribbon. 

 

Benieuwd naar andere acties die georganiseerd zijn ten voordele van Pink Ribbon?
Bekijk hier alle acties. 

Elle Vit
Kerklaan 27 , 3590 Diepenbeek