Geknipt Voor Haar Banner Desktop 2

Investering in hoofdhuidkoelsystemen

Na de diagnose van borstkanker start het behandelingstraject. Vaak maakt chemotherapie daar een onderdeel van uit. Een van de meest zichtbare neveneffecten van chemotherapie is haarverlies. Hoofdhuidkoeling is een behandeling die wordt toegepast tijdens de chemotherapie-sessie met als doel haarverlies te beperken. 70% van de patiënten die behandeld worden met hoofdhuidkoeling, houden voldoende haar om geen pruik of andere hoofdbedekking te moeten dragen.

Wat is hoofdhuidkoeling?

Hoofdhuidkoeling is een behandeling die haarverlies als neveneffect van chemotherapie beperkt. De patiënten zetten een ijskap op hun hoofd die gevuld is met een koelingsvloeistof. Die vloeistof verlaagt de temperatuur van de hoofdhuid tot 15 à 25°C. Het koelen van de hoofdhuid zorgt ervoor dat er minder bloed door de haarvaatjes stroomt, wat als gevolg heeft dat de concentratie en werking van de chemotherapie op die plaats afnemen. Dat zorgt ervoor dat haaruitval deels kan voorkomen worden.

Het resultaat van hoofdhuidkoeling hangt af van persoon tot persoon en het wordt ook sterk beïnvloed door de behandeling die de patiënt krijgt. Er zijn heel wat behandelingen waarbij haarverlies onvermijdelijk is, in die gevallen wordt hoofdhuidkoeling dan ook niet toegediend. De behandeling is dus niet voor iedereen mogelijk.

Waarom willen we investeren in hoofdhuidkoeling?

Met Pink Ribbon willen we hoop geven aan patiënten die strijden tegen borstkanker. Hoofdhuidkoeling is een behandeling die hoop geeft aan kankerpatiënten die sowieso al door een moeilijke periode gaan. De mogelijkheid om haar te houden, steekt vele borstkankerpatiënten al een hart onder de riem.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief