Getuigenis: Aline (40) kreeg tot 4 maal toe kanker

Bijna 9 jaar geleden stond Aline's (40) wereld ineens volledig op z'n kop. Een knobbeltje in haar linkerborst bleek borstkanker te zijn. Maar het bleef hier niet bij... 

"Het begon allemaal in juni 2008. Per toeval ontdekte ik een knobbeltje in mijn linkerborst. Ik ging meteen bij mijn dokter langs en niet lang daarna viel het verdict, borstkanker! Mijn wereld stond op zijn kop. Er volgden veel chemosessies, maar gelukkig kon ik ze redelijk goed verdragen.

Vier jaar later, in 2012 ging ik op controle. Niets aan de hand, dacht ik. Maar al snel werden er vlekjes gevonden ter hoogte van mijn linkerborst en in mijn longen: borstkanker met uitzaaiingen.

In 2014, amper 2 jaar na het vorige slechte nieuws kreeg ik nog een enorme klap te verwerken. Opnieuw op controle werd er ook aan de rechterkant kanker ontdekt.

Door de behandeling kreeg ik in januari 2015 ook nog eens buikvliesontsteking door een geperforeerde blindedarm. De dokter gaf mij nog enkele dagen te leven, maar ik bleef vechten en wonder boven wonder herstelde ik goed.

Alsof dit niet genoeg was begon alles in 2016 opnieuw. Opnieuw werden er vlekjes ontdekt op mijn borst, longen en in mijn botten: triple negatieve borstkanker. Ik ben net klaar met mijn chemotherapie en op dit moment zijn er geen vlekjes meer te zien.

Trots

Ik ben wel erg moe van alle behandelingen die ik heb ondergaan, maar ik ben enorm trots op mezelf. Trots op mijn kracht en trots op waar ik toe in staat ben. Viermaal strijden tegen kanker, dat is zeker niet niks. Mijn man en mijn drie dochters van 13, 12 en 11 zijn echt mijn steun en toeverlaat en dankzij hen vind ik elke keer opnieuw de kracht om te strijden.

Aan alle strijders tegen borstkanker wil ik graag het volgende meegeven. Houd vol, houd moed, met positiviteit volgt de rest vanzelf."

 

Wil jij ook graag je getuigenis delen?
Word 
co-auteur!

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.