Getuigenis Ingrid De Smet (jeugdige vrouw van 50): "Samen delen we moed, doorzettingsvermogen en de wil om te blijven strijden, daarom is het zo fijn om als vrijwilliger te werken voor Pink Ribbon."

Dit is het verhaal van Ingrid. Ze is getroffen door borstkanker op een indirecte manier, maar dat maakt het daarom niet minder makkelijk. 17 jaar geleden verloor ze haar moeder, en momenteel kent ze nog steeds vrienden en collega’s die strijden. Nu is ze vrijwilligster bij Pink Ribbon. Waarom ze dit doet, lees je hier.

17 jaar geleden heb ik in 1 jaar tijd mijn moeder verloren aan borstkanker. Mijn ex-collega vecht nog en een vriendin is de 10 jaar kankervrij gepasseerd. Vorig jaar op de kerstmarkt te Lier zag ik de Pink Ribbonettes. Deze sterke strijdende vrouwen zetten zich in en blijven borstkanker in de kijker zetten. Ik vind dit een geweldig initiatief. Het inspireerde me en zo groeide het idee om vrijwilligster te worden.

Rond april 2017, na een fysiek maar vooral mentaal donkere periode in mijn leven, wist/voelde ik dat het tijd was om dat borrelende idee concreet te maken en zo belandde ik op de site van Pink Ribbon. Onder de rubriek "vrijwilligster" heb ik onmiddellijk actie ondernomen en mij kandidaat gesteld.

En voilà nu blij, trots om een helpende hand te zijn waar nodig en net iets anders te kunnen doen dan enkel een geldbijdrage. Het is een zeer dankbaar hartverwarmend werk.

Na het wielrennersevent te Gent in de maand mei, was de Winterfair te Mechelen mijn 2de keer: een toffe en heel bijzondere ervaring want ik vind heel veel steun bij de bezoekers. Deze prachtige vrouwen die getroffen zijn, hebben heel veel mooie, maar ook harde verhalen. Samen delen we moed, doorzettingsvermogen en de wil om te blijven strijden. En dat maakt het zo fijn om als vrijwilliger te werken voor Pink Ribbon.

 

Wil jij ook vrijwilliger worden voor Pink Ribbon? Klik dan op onderstaande link.

 

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Geen HTML toegestaan.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.