Preventie

Preventie
Getuigenis
Tips & tricks
Onze redactrice Marie Paule vertelt haar boezemvriendinnen over haar passie voor wandelen. "Ik weet dat in de winter cocoonen zo verleidelijk is. Dan is het wat moeilijk om de stap naar buiten te zetten, maar het ene belet het andere natuurlijk niet. Ik denk zelfs dat ze elkaar perfect aanvullen: wat is er beter dan een goede hete thee wanneer je terugkomt van een heerlijke wandeling ?"
Preventie
Vriendschap
In België krijgt één op acht vrouwen in de loop van haar leven borstkanker. Pink Ribbon strijdt al jaren tegen de ziekte door het aanmoedigen van preventie en tijdige opsporing en de focus te leggen op psychosociale zorg zodat de levenskwaliteit van patiënten en hun omgeving verbetert. Carrefour, al vier jaar structurele partner van Pink Ribbon, is zich hier ook zeer bewust van, en verkoopt dit jaar een speciale naaktkalender ten voordele van de borstkankerorganisatie. 
Preventie
Weer aan het werk
Tips & tricks
Pink Ribbon wil onder het luik preventie de strijd tegen borstkanker actief aangaan. Dat doen we door voldoende beweging te promoten. 30 minuten stappen per dag zorgt voor een sterkere mentale en fysieke weerstand.
Veilig en gezond werken is een recht voor iedereen, maar in de praktijk komen we op het werk vaak niet aan voldoende beweging. Previdis ontwikkelde daarom beweegtips voor elke werkdag: #MovingMonday, #TeamTuesday, #WakeupWednesday, #TimeoutThursday en #Feelgood Friday.
Preventie
Opsporing
Vandaag, op 1 oktober, start de internationale borstkankermaand. Zoals elk jaar wordt in oktober borstkanker wereldwijd extra onder de aandacht gebracht.  Een belangrijk initiatief, aangezien 1 op 8 vrouwen het risico loopt om borstkanker te krijgen in haar leven.
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Getuigenis
Op mijn vijftigste, is de hemel op mijn hoofd gevallen. Ik die dacht dat het alleen anderen overkwam… maar neen: ik kreeg kanker.
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Vriendschap
Getuigenis
Mijn verhaal begint ongeveer 2,5 jaar geleden. Hat was november 2015. Ik was 36 jaar. Enkele maanden ervoor werd een vriendin van me geconfronteerd met borstkanker. Ik vertelde haar dat het soms leek alsof mijn borst lekte. Het was gewoon heel vreemd. Zij gaf me de goede raad om er zeker mee verder te gaan en het te laten checken. Ik was nog geen 40 dus ik dacht dat mij dit niet kon overkomen en er was er ook geen erfelijke aanleg of voorgeschiedenis in mijn familie.
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Getuigenis
Cindy Naudts (43) voelt zich op een dag als vandaag heel tevreden: Ze is gelukkig getrouwd met een fantastische man en heeft een prachtige dochter van 17 en een geweldige zoon van 15. Haar leven stortte echter een klein beetje in toen ze 9 jaar geleden te horen kreeg dat ze draagster was van een afwijking in het BRCA1-gen.
Preventie
Tips & tricks
Vanaf 05/09/2017 kan je de Papillon-banaan ten voordele van Pink Ribbon kopen bij Carrefour. Maar waarom steunt Carrefour Pink Ribbon door de verkoop van bananen? En hoe kan jij hier verder op inspelen tijdens de Warmste Week van Studio Brussel?
Preventie
Gratis inschrijven voor de Women's Cycling Fan Day
30 september, Gent
Geen fiets? Geen nood, die wordt voorzien zolang jouw maat beschikbaar is
Draag je roze Wielershirt ten voordele van Pink Ribbon
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Leestips
Van 19 juni tot 3 juli vindt er een virtueel congres plaats in België. Tijdens dat congres krijgen borstkankerpatiënten en mantelzorgers op een educatieve manier betrouwbare informatie over borstkanker, zonder zich te moeten verplaatsen. Pink Ribbon steunt het project en zal zelf ook informatie ter beschikking stellen.