Preventie

Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Getuigenis
Cindy Naudts (43) voelt zich op een dag als vandaag heel tevreden: Ze is gelukkig getrouwd met een fantastische man en heeft een prachtige dochter van 17 en een geweldige zoon van 15. Haar leven stortte echter een klein beetje in toen ze 9 jaar geleden te horen kreeg dat ze draagster was van een afwijking in het BRCA1-gen.
Preventie
Tips & tricks
Vanaf 05/09/2017 kan je de Papillon-banaan ten voordele van Pink Ribbon kopen bij Carrefour. Maar waarom steunt Carrefour Pink Ribbon door de verkoop van bananen? En hoe kan jij hier verder op inspelen tijdens de Warmste Week van Studio Brussel?
Preventie
Gratis inschrijven voor de Women's Cycling Fan Day
30 september, Gent
Geen fiets? Geen nood, die wordt voorzien zolang jouw maat beschikbaar is
Draag je roze Wielershirt ten voordele van Pink Ribbon
Preventie
Opsporing
Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Leestips
Van 19 juni tot 3 juli vindt er een virtueel congres plaats in België. Tijdens dat congres krijgen borstkankerpatiënten en mantelzorgers op een educatieve manier betrouwbare informatie over borstkanker, zonder zich te moeten verplaatsen. Pink Ribbon steunt het project en zal zelf ook informatie ter beschikking stellen.
Opsporing
Getuigenis
Als je borstkanker krijgt, denk je misschien meteen: waarom ik? Maar je krijgt helemaal een slag als ook je dochter getroffen wordt. Moeders en dochters met genetische aanleg slaan de handen in elkaar.
Preventie
Opsporing
Komt borstkanker voor in je familie dan voelt dat dubbel: de kans bestaat dat ook jij vroeg of laat wordt getroffen door de ziekte en dat zorgt voor spanning. Maar even vaak worden die familieleden net elkaars steun en toeverlaat.
Preventie
Belangrijk, zeker voor vrouwen na de menopauze, is om op gezond gewicht te blijven en vooral de taille in het oog te houden.
Preventie
Het is niet duidelijk waarom borstkanker juist optreedt. Wel is het wetenschappelijk bewezen dat wie sport een lager risico op de ziekte heeft. Het positieve effect van sport en beweging manifesteert zich niet enkel op het vlak van preventie; je voelt je ook beter tijdens de behandeling en het vermindert de risico’s op herval.
Preventie
Hoe beter geïnformeerd je bent, hoe meer houvast je hebt. En toch zijn er zo'n vragen die je niet durft te stellen. Omdat ze te intiem zijn, omdat ze je dom lijken of te moeilijk om uit te spreken. Kleine taboes, die we voor jou voorlegden aan experts.
Preventie
Jonge vrouwen hebben er alle belang bij om minder rood vlees te eten in functie van borstkankerpreventie.