Vriendschap

Verhalen die gaan over verhalen van vriendschap tijdens en na de strijd tegen borstkanker.

Diagnose
Behandeling
Na borstkanker
Vriendschap
Getuigenis
Vorige maand lieten we borstverpleegkundige Marianne al aan het woord ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Verpleegkunde. Jullie hebben haar getuigenis erg warm en positief onthaald. Daarom delen we ook nu weer een getuigenis van twee gedreven borstverpleegkundigen: Ann en Sarah. Het duo is werkzaam in het OLV Ziekenhuis te Aalst en wilde heel graag hun ervaringen in de borstkliniek met jullie delen!
Vriendschap
Heeft borstkanker jouw leven of dat van een dierbare ook op zijn kop gezet? Ben je bezig je leven weer op de rails te krijgen en wil je andere lotgenoten helpen hetzelfde te doen? Of ben je partner, moeder, vader, dochter, zoon, vriendin of zorgverlener? Heb je een collega met borstkanker? Ook naar jou zijn we op zoek.
Pink Ribbon vzw zoekt gedreven redactieleden die op vrijwillige basis deel willen uitmaken van een gloednieuw redactieteam van Boezemvriend(inn)en.
Vriendschap
Getuigenis
Annette (61) werd ziek in 2012 en wordt nog altijd behandeld omdat haar tumormarkers blijven schommelen. Ze vraagt zich af of echte liefde als kankerpatiënte nog te vinden is.
Vriendschap
‘Het leven moet je be-leven, niet over-leven.’ Onder dit motto (st)reden Harley-Davidson Gent en Ghent Chapter Belgium een half jaar lang tegen borstkanker. Ze verzamelden €2.900 in ten voordele van Pink Ribbon.
Diagnose
Vriendschap
Getuigenis
Liesbeth Leemans is verpleegkundige en case manager binnen de onderzoeksgroep ‘kanker en zwangerschap’ in UZ Leuven. Hierdoor is ze heel erg betrokken bij borstkanker bij jonge vrouwen. Ze begeleidt hen doorheen het volledige traject van de behandeling. Ook nadien houdt ze contact omdat er na de ‘acute’ periode nog een moeilijke tijd aanbreekt. Na haar getuigenis schrijft ze nu een reeks van brieven aan vrouwen met borstkanker die ze leerde kennen via de onderzoeksgroep ‘kanker en zwangerschap’, hier de tweede van haar brieven.
Vriendschap
Getuigenis
Liesbeth Leemans is verpleegkundige en case manager binnen de onderzoeksgroep ‘kanker en zwangerschap’ in UZ Leuven. Hierdoor is ze heel erg betrokken bij borstkanker bij jonge vrouwen. Ze begeleidt hen doorheen het volledige traject van de behandeling. Ook nadien houdt ze contact omdat er na de ‘acute’ periode nog een moeilijke tijd aanbreekt. Na haar getuigenis schrijft ze nu een reeks van brieven aan vrouwen met borstkanker die ze leerde kennen via de onderzoeksgroep ‘kanker en zwangerschap’, hier de eerste van haar brieven.
Behandeling
Na borstkanker
Vriendschap
Getuigenis
Het verhaal van Liesbeth Leemans, verpleegkundige en case manager binnen de onderzoeksgroep ‘kanker en Zwangerschap’ in UZ Leuven. Ze is heel erg betrokken bij borstkanker bij jonge vrouwen en ze begeleidt hen doorheen het volledige traject van de behandeling. Waar hart en handen elkaar ontmoeten is een verhaal van haar zoektocht naar iets wat de momenten met haar patiënten nog betekenisvoller maakt.
Vriendschap
Doe mee aan de Warmste Week van Studio Brussel en steun Pink Ribbon in de strijd tegen borstkanker.
Vriendschap
Isabelle en Tinneke vonden elkaar "dankzij" borstkanker. Hoe belangrijk is die steun nu tijdens de behandeling tegen borstkanker?
Vriendschap
Uit een recent onderzoek bij Chinese vrouwen blijkt dat vrouwen de helft minder kans hebben om te hervallen wanneer ze gesteund worden door goede, hechte vrienden. Meer cijfers van professor Meira Epplein die het onderzoek leidde: Vrouwen hebben 36% minder kans om te sterven aan borstkanker wanneer ze tijdens hun behandeling door vrienden worden gesteund.