Cohezio

Cohezio

Borstkanker pleegt een onmiskenbare aanslag op het beroepsleven van (borst-)kankerpatiënten. Daarom lanceerde Pink Ribbon Pink Monday, een project dat de re-integratie op de werkplek na borstkanker vergemakkelijkt. Cohezio zet zich hier mee voor in. Als Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk werken ze als multidisciplinair team nauw samen met bedrijven om een gezonde werkomgeving voor medewerkers te garanderen. Je kan bij hen terecht voor oplossingen op maat van jouw behoeften, en dat is net ook zo belangrijk bij de terugkeer naar de werkvloer. Dankjewel voor jullie steun!

www.cohezio.be


03/11/2023 - Partner aan het woord: Cohezio.

Fit op de werkplek

Geen tijd voor een dagelijkse wandeling in de natuur? Te drukke job? Wandelvergaderingen, telefoongesprekken al wandelend uitvoeren of een frisse neus halen na de lunch, zijn ook manieren om meer te bewegen.

Meer bewegen kan je ook inlassen op en rond het werk. Iets waar Cohezio, een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, graag de aandacht op vestigt. Cohezio ziet toe op de gezondheid, de veiligheid en het welzijn van werknemers op de werkplek. De dienst bestaat uit een multidisciplinair team met onder andere arbeidsartsen, psychologen, preventie-adviseurs, ergonomen, ingenieurs en werkt samen met bedrijven zowel in de privé- als in de openbare sector. Daarnaast is Cohezio ook partner van de vzw Pink Ribbon, omdat de organisatie graag wil bijdragen aan de strijd tegen borstkanker. Meedoen aan De Roze Mars vinden ze niet meer dan vanzelfsprekend. Dat terugkeren naar de werkplek na borstkanker niet altijd van een leien dakje loopt, ondervinden ze hier soms aan den lijve. Een gezonde en actieve levensstijl kan niet alleen borstkanker helpen voorkomen, maar maakt de therapie in geval van borstkanker ook draaglijker en terugkeer naar de werkplek gemakkelijker. Mensen die borstkanker overleefd hebben, willen heel graag opnieuw aan de slag, dat stelde Cohezio al vaker vast. Daarom informeert Cohezio werkgevers over mogelijke begeleidingstrajecten. Een goede omkadering kan het verschil maken.

www.cohezio.be