Multipharma

Multipharma

We kunnen nog steeds rekenen op de steun van Multipharma. Zo ondersteunt Multipharma onze ‘Geknipt voor Haar’-campagne. Je kan in de apotheken een haardonatie-enveloppe gaan halen of afgeven. Wij zijn erg trots op deze partner die een waardevolle ondersteuning biedt aan patiënten en hun omgeving als eerste aanspreekpunt.

Apothekers zijn de meest laagdrempelige zorgverleners

Marleen Finoulst ging het gesprek aan met Cindy Dewitte, Human Resources Director van Multipharma. Lees hier wat zij te zeggen had.

Partner aan het woord: Multipharma

Op drie fronten actief voor Pink Ribbon:

1. Deelname aan De Roze Mars

2. Inzameling van paardenstaarten in het kader van "Geknipt voor haar"

3. Verkoop van roze lintjes in apotheken


Multipharma, met 243 apotheken de onbetwiste leider op de Belgische apothekersmarkt, stelt zo’n 1.800 mensen te werk, waarvan 85% vrouwen zijn. In 2022 werd Multipharma door Randstad, de grootste HR-dienstverlener in België, verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever voor vrouwen voor de flexibiliteit van onze uurroosters. Het onderzoek van Randstad is gebaseerd op een bevraging van bijna 13.000 respondenten waarvan de helft vrouwen. Deze eer heeft Multipharma te danken aan tal van criteria waar ze als bedrijf hoog op scoren, waaronder het aantrekkelijke loon package, een fijne werkomgeving, ons aanbod van opleidingen via onze Multipharma Academy en aandacht voor de work-life-balans. “Natuurlijk zijn we daar trots op,” zegt Cindy Dewitte, HR Director bij Multipharma . De farmaceutische sector is een aantrekkelijke sector voor vrouwen, daar aan de top staan, betekent wel iets. “Dat we zoveel vrouwelijke werknemers hebben, is één van de redenen waarom ons bedrijf de strijd tegen borstkanker steunt,” vervolgt ze, “We hebben regelmatig werknemers met borstkanker en bovendien krijgen onze werknemers in de apotheken regelmatig patiënten met borstkanker over de vloer.”

Multipharma ondersteunt Pink Ribbon al 6 jaar op drie fronten: via de verkoop van de roze lintjes in de apotheken, door mee te stappen in de oktobereditie van De Roze Mars en door haren in te zamelen in het kader van Geknipt voor haar. “Onze werknemers steunen met veel enthousiasme de diverse acties. Zo bezorgden we al tal van enveloppes met gedoneerde haren aan Pink Ribbon,” vertelt Cindy Dewitte. Voor Geknipt voor Haar, plant Multipharma dit jaar een bijzonder initiatief. “We gaan filmen bij de pruikenmaker die van de haardonaties pruiken maakt. Zo kunnen we onze werknemers en patiënten straks tonen wat er met de haren gebeurt.”

Bekijk hieronder de reportage van Multipharma:

Lees meer over wat Multipharma voor Pink Ribbon doet in het Multipharma Jaarverslag 2022.

Getuigenis

Minder dan een jaar na haar borstkankerdiagnose is Véronique Bonaldo opnieuw deeltijds aan het werk in een Brusselse vestiging van Multipharma. ‘Mijn collega’s hebben me goed opgevangen en zelf ben ik kalmer dan voor mijn diagnose’. Lies hier de getuigenis van Véronique.

Bezoek de website www.multipharma.be.

Deel deze pagina via: