Pink ribbon

10 000 stappen tegen borstkanker: neem samen met Olivia Borlée deel aan De Roze Mars

Preventie Na borstkanker Vriendschap Psychosociale zorg De Roze Mars

In mei 2020 is het weer tijd voor De Roze Mars. Na het succes van De Roze Mars in 2019, bereiden we ons voor op een nieuwe editie in mei 2020. Wil jij samen met je vrienden, familie, vereniging of bedrijf werken aan een actieve en gezonde levensstijl en meteen de strijd tegen borstkanker steunen? Neem dan deel aan de Roze Mars 2020. Werk samen met ons aan een gezonde levensstijl die kanker helpt voorkomen.

Googleforms v2 DEF testv1

Wat?

De Roze Mars dat is van 1 tot 31 mei 2020 streven naar 10.000 stappen per dag. Stap zo samen met alle andere deelnemers en bedrijven minstens 10 keer de wereld rond.

Waarom?

Elke dag krijgen 26 vrouwen te horen dat ze borstkanker hebben. Een gezonde en evenwichtige levensstijl vermindert echter de kans op borstkanker en kan zelfs één kankerdiagnose op drie voorkomen. Matig bewegen, zoals een simpele wandeling van een half uurtje per dag, kan hierbij al een positief effect hebben. Dit zowel om borstkanker te voorkomen als om de levenskansen van patiënten en ex-patiënten van borstkanker te verhogen. Daarom hebben Pink Ribbon en P&V Verzekeringen de maand mei omgedoopt tot ‘stap-maand’. Tijdens deze maand sporen we iedereen aan om voldoende te bewegen en elke dag 30 minuten extra te stappen.

Hoe werkt het?

De Roze Mars website registreert eenvoudig alle stappen die alle deelnemers zullen zetten in de maand mei. Zij tellen hun stappen met een stappenteller, via hun smartphone of geven gewoon handmatig in hoeveel ze gestapt hebben. Pink Ribbon telt ze voor je samen en toont de resultaten. Per individu, per bedrijf en per team kan je de voortgang volgen en vergelijken.

Nieuw: maak teams!

Teams zijn het hart en de ziel van De Roze Mars 2020. Je bedrijf of vereniging kan uit één team bestaan, maar binnen één bedrijf kunnen ook meerdere teams deelnemen. Wie zet de meeste stappen: de collega’s van HR of het salesteam? Motiveer al je collega’s om samen mee te stappen in de Roze Mars.

De Roze Mars 2019: missie geslaagd

Tijdens vorige editie van De Roze Mars in 2019 wandelden 2.309 deelnemers 6,4 keer de wereld rond voor het goede doel. Daarmee hebben zij samen met

initiatiefnemers Pink Ribbon vzw en P&V Verzekeringen hun doelstelling om van 1 tot 31 mei minstens vijf maal rond de wereld te stappen ruimschoots behaald. Eén rondje rondom de wereld telt ruim 40.000 km. In totaal wandelden de deelnemers van De Roze Mars in 2019 255.563 kilometer. De actieve stappers zetten gemiddeld 8.750 stappen en 6,5 kilometer per dag.

20190603 DE ROZE MARS infographic Algemeen DEF NL

In totaal namen het afgelopen jaar maar liefst 39 bedrijven deel aan De Roze Mars, waaronder Belgocatering, Trenker Laboratories, Mondelēz International, De Lijn, Hays, Vlerick Business School, Vivium Verzekeringen en natuurlijk initiatiefnemer P&V Verzekeringen zelf.

Pinkribbonbe

Wat kost het?

Inschrijven als individu kan voor € 8. Met een groep of bedrijf kan dat al vanaf €24, waarmee je tot 4 personen kan inschrijven. Elke extra inschrijving bij een groep of bedrijf kost €6.

Vanaf wanneer kan ik me inschrijven?

Bedrijven kunnen nu al inschrijven via dit formulier, individuele deelnemers kunnen dat vanaf maart 2020.

Nog niet helemaal overtuigd?

Bekijk hier foto’s en resultaten van De Roze Mars 2019.

Nog vragen?

Daar geven we graag een antwoord op. Stel ze gerust via derozemars@pink-ribbon.be

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Deel je verhaal

Wil jij graag je verhaal posten op onze Pink Ribbon-website? Dat kan!

Schrijf mee

Word partner

Wil je als bedrijf Pink Ribbon steunen? Dat kan!

Word partner