20200309 Pink R Ibbon DRM voeten

De Roze Mars 2020

Preventie Na borstkanker Vriendschap Psychosociale zorg De Roze Mars

In oktober 2020 is het weer tijd voor De Roze Mars. Corona heeft ons dit jaar al meer naar buiten gelokt om een mooie wandeling in de buurt te doen. Maar nu is het belangrijk om te blijven bewegen en je stappen te laten meetellen voor De Roze Mars. Wil jij samen met je bubbel of bedrijf meer werken aan een actieve en gezonde levensstijl en daarbij de strijd tegen borstkanker steunen? Registreer jezelf, je team of bedrijf voor De Roze Mars en word een Breast Friend.

Wat?

De Roze Mars dat is van 1 tot 31 oktober 2020 streven naar 10.000 stappen per dag. Stap zo samen met alle andere deelnemers en bedrijven minstens 10 keer de wereld rond.

Waarom?

Elke dag krijgen 26 vrouwen te horen dat ze borstkanker hebben. Een gezonde en evenwichtige levensstijl vermindert echter de kans op borstkanker en kan zelfs één kankerdiagnose op drie voorkomen. Matig bewegen, zoals een simpele wandeling van een half uurtje per dag, kan hierbij al een positief effect hebben. Dit zowel om borstkanker te voorkomen als om de levenskansen van patiënten en ex-patiënten van borstkanker te verhogen. Daarom hebben Pink Ribbon en P&V Verzekeringen de maand oktober in 2020 omgedoopt tot ‘stap-maand’. Tijdens deze maand sporen we iedereen aan om voldoende te bewegen en elke dag 10.000 stappen te zetten.

Hoe werkt het?

De Roze Mars is geen typisch wandelevenement dat op één dag plaatsvindt, maar een engagement dat je als individu voor een hele maand aangaat, en waar je vanop eender welke locatie aan kan meedoen. Registreren kan via De Roze Mars website. Daarop worden alle stappen die alle deelnemers zullen zetten in de maand oktober samen gebracht Zij tellen hun stappen met een stappenteller, via hun smartphone of geven gewoon handmatig in hoeveel ze gestapt hebben. Pink Ribbon telt ze voor je samen en toont de resultaten. Per individu, per bedrijf en per team kan je de voortgang volgen en vergelijken.

Nieuw: maak teams!

Teams zijn het hart en de ziel van De Roze Mars 2020. Je bedrijf of vereniging kan uit één team bestaan, maar binnen één bedrijf kunnen ook meerdere teams deelnemen. Wie zet de meeste stappen: de collega’s van HR of het salesteam? Motiveer al je collega’s om samen mee te stappen in de Roze Mars.

Nieuw: wandelen met wandelknooppunt.be

Heb je geen inspiratie om jouw 10,000 stappen te behalen? Samen met Wandelknooppunt.be hebben we 7 wandelroutes uitgestippeld in Vlaanderen en Wallonië. De wandelingen hebben de vorm van een lintje en zijn goed voor zo’n 1,5uur wandelplezier. Als je ze helemaal uitstapt, heb je jouw doel van 10,000 stappen behaalt. Handig toch? Meer informatie vind je op onze website en op wandelknooppunt.be.

Wordt Breast Friend en schrijf je nu in via www.derozemars.be!

Inschrijven als individu kan al voor € 8. Met een groep of bedrijf kan dat vanaf €24, waarmee je tot 4 personen kan inschrijven. Elke extra inschrijving bij een groep of bedrijf kost €6.

Nog vragen?

Daar geven we graag een antwoord op. Stel ze gerust via derozemars@pink-ribbon.be.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Deel je verhaal

Wil jij graag je verhaal posten op onze Pink Ribbon-website? Dat kan!

Schrijf mee

Word partner

Wil je als bedrijf Pink Ribbon steunen? Dat kan!

Word partner