Pink Ribbon Kat 148 bewerkt 1200x600 WEBONLY

De Roze Mars 2021

Preventie Na borstkanker Vriendschap Psychosociale zorg De Roze Mars

Pink Ribbon roept met De Roze Mars iedereen op om - gedurende een maand – elke dag minstens 10.000 stappen te zetten. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat een gezonde levensstijl kanker helpt voorkomen. Meer bewegen is daarbij zeer belangrijk. Deelnemers kunnen zich verbinden met het nieuwe online platform van De Roze Mars waar hun stapactiviteit gelogd kan worden. Deelnemen kan als individu, team of bedrijf.

Door deel te nemen aan De Roze Mars werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar steun je ook het goede doel. Op dit moment vechten in ons land 100.000 vrouwen tegen borstkanker. Met het ingezamelde geld steunt Pink Ribbon concrete projecten in de strijd tegen deze ziekte. Stap mee in de strijd tegen borstkanker en voor meer lichaamsbeweging.

Ambassadrice Kat Kerkhofs

Kat Kerkhofs, Belgisch programmamaakster, neemt de handschoen op en daagt iedereen uit om het record van mei te verbreken. Daarom zet ze ook zelf haar beste beentje voor gedurende de maand oktober, de Internationale borstkankermaand. “Als je hoort dat dagelijks 29 vrouwen de diagnose borstkanker krijgen en preventie, waaronder voldoende beweging, best een belangrijk onderdeel is, sta je toch even stil. Wandelen is een laagdrempelige manier om je fysiek en mentaal sterker te voelen. Daarom wil ik graag een extra inspanning leveren. Ik daag iedereen uit om samen met mij dagelijks 10.000 stappen te zetten. Mijn team stapt mee! Wie daag jij uit?”

Pink Ribbon Kat 015 bewerkt 1200x600 WEBONLY

Hoe werkt het?

De Roze Mars is geen typisch wandelevenement dat op één dag plaatsvindt. Je stapt de hele maand oktober, wanneer en waar je wil. Iedereen kan zich online registreren op een spiksplinternieuw digitaal platform: www.derozemars.be. Hierop kunnen deelnemers, gedurende oktober, steeds in realtime de voortgang van hun aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers en het verloop van de virtuele competitie volgen. Bij een nieuw platform horen uiteraard ook tal van leuke, nieuwe features. Zo zullen stappers badges ontvangen bij het behalen van het volgende level. Om de focus op teams kracht bij te zetten, kan vanaf nu de teamcaptain of het teamlid zelf zijn eigen bijdrage betalen. De grootste vernieuwing is de mogelijkheid om te sponsoren. Deelnemers kunnen zichzelf of hun team laten sponsoren. Zo krijgen wandelaars een extra duwtje in de rug om dagelijks 10.000 stappen te zetten en zijn er ook voor supporters mogelijkheden Pink Ribbon te steunen.

Ontdek meer informatie op www.derozemars.be!

LEES OOK: 45.000 DEELNEMERS AAN DE ROZE MARS STAPPEN SAMEN 190 KEER DE WERELD ROND IN DE STRIJD TEGEN BORSTKANKER Lees ook: "Ik wil de taboesfeer rond borstkanker doorbreken" Lees ook: Word wandelcoach voor Pink Ribbon

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Word partner

Wil je als bedrijf Pink Ribbon steunen? Dat kan door partner van ons te worden!

Word partner