Walk for Pink Ribbon

Op Pinkstermaandag 29/05 organiseert Pink Ribbon de Walk for Pink Ribbon

Preventie

Op Pinkstermaandag, 29 mei is het zover, de allereerste editie van de Walk for Pink Ribbon. Maasmechelen Village, Wandelsport Vlaanderen en Pink Ribbon slaan de handen in elkaar voor de organisatie van onze eerste wandeling in de strijd tegen borstkanker.

Want wist je dat één op drie kankerdiagnoses vermeden kan worden door er een gezonde en evenwichtige levensstijl op na te houden? Door elke dag minstens 30 minuten te bewegen ben je al goed op weg.

Tijdens de Walk for Pink Ribbon kun je één van de drie gevarieerde wandelingen (3,6 km – 5,4 km – 9,5 km) door de prachtige natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen maken. Schrijf je in en kom met het hele gezin genieten van de prachtige natuur die het Nationaal Park Hoge Kempen te bieden heeft, samen met de diverse toeristische attracties. Voor of na het wandelen kan je in alle rust genieten van outlet shoppingcentrum Maasmechelen Village met zijn 100 verschillende boetieks. De ideale daguitstap als je het ons vraagt.

Inschrijven kan voor € 15 per persoon (kinderen onder de 12 jaar wandelen gratis mee) en steun hiermee de strijd tegen borstkanker. Met het ingezamelde geld van deze prachtige wandeling zal Pink Ribbon concrete projecten financieren met het oog op preventie, opsporing en psychosociale zorg van borstkankerpatiënten.

Schrijf je in voor de Walk for Pink Ribbon

Wandelingen

Terhills toont de natuur in al haar glorie. Een kwart eeuw geleden draaide de steenkoolmijn van Eisden hier nog op volle toeren. Vandaag de dag bestaat dit landschap voornamelijk uit bergen en meren met spectaculaire panorama’s. Laat je omverblazen door het uitzonderlijke landschap, het mijnerfgoed en zoveel meer.

Desktop image wandelingen


Via de app Komoot krijg je een overzicht van de verschillende wandelingen van het Nationaal Park die van start gaan aan toegangspoort Terhills – National Park Visitor Center. Via National Park Hoge Kempen.be kan je meer info terugvinden voor vele kilometers wandelplezier.

Walk for Pink Ribbon


De kortste route van 3,6 km brengt je in één uur over de lange terril tot bij het panoramapunt.

Deze route is relatief gemakkelijk, maar gaat grotendeels wel over onverhard terrein. Dit wandelgebied ligt op het terrein van de voormalige mijn van Eisden. Deze route leidt naar 2 mooie panoramapunten bovenop de ‘lange terril’ waar je van adembenemende vergezichten kan genieten.

Walk for Pink Ribbon


Deze wandeling van 5,4 km gaat rond de kleine waterplas van het Terhills Cable Park en brengt je naar het panoramapunt op de lange terril. Hier kan je even tot rust komen en genieten van een adembenemend uitzicht van bergen en meren.

Deze route kent een gemiddelde moeilijkheidsgraad en is grotendeels onverhard en heuvelachtig.

Walk for Pink Ribbon


De langste wandeling tijdens de Walk for Pink Ribbon is die van 9,5 km.

Deze route krijgt de stempel een zware moeilijkheidsgraad te hebben. Via trappen, hellingen en onverharde wegen wandel je hier helemaal rond de grote plas en geniet je vervolgens van een prachtig panorama van zowel de lange terril als de tweelingterril. Tijdens deze wandeling passeer je ook het Terhills Resort.

Schrijf je in voor de Walk for Pink Ribbon

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief