20190222 De Roze Mars Main Challenge

Pink Ribbon lanceert De Roze Mars in de strijd tegen borstkanker

Preventie

Pink Ribbon vzw, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, lanceert in samenwerking met P&V Verzekeringen ‘De Roze Mars’. Ze dopen daarmee de maand mei om tot ‘stap-maand’ en willen alle Belgen aanzetten om van 1 tot 31 mei voldoende te bewegen en per dag minstens 30 minuten extra te stappen. Het ultieme doel is om samen 5 maal de wereld rond te stappen in de strijd voor meer lichaamsbeweging en tegen kanker.

Waarom 30 minuten per dag ?
Elke dag krijgen 26 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. 1 op 3 kankers kunnen vermeden worden door een gezonde levensstijl. Daarbij is bewegen enorm belangrijk.

Het doel van De Roze Mars is daarom om alle deelnemers aan te moedigen om minstens 30 minuten per dag extra te bewegen. Een kleine moeite, dat halfuurtje heeft immers weinig impact op je dagelijkse routine, maar voor je gezondheid is het een enorme stap vooruit”, aldus Brigitte Boonen, Executive Director bij Pink Ribbon.

Hilde Vernaillen, CEO van P&V Verzekeringen vult aan: “Met dit initiatief willen we het belang van een gezonde levensstijl benadrukken, onder andere bij de preventie van ziektes zoals borstkanker. Als verzekeraar is het correct vergoeden van geleden schade natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar we zien -als coöperatief verzekeraar- onze rol nog breder. Daarom zetten we sterk in op preventie, op het voorkómen van schade, zowel doorheen onze verzekeringsactiviteiten als via ons gespecialiseerde preventie-filiaal Previdis.”

De wereld rond
Tijdens De Roze Mars kunnen deelnemers hun stappen al dan niet automatisch registreren op een online platform ter beschikking gesteld door P&V Verzekeringen. In 2018 werd dat online platform al opengesteld aan hun medewerkers en enkele andere bedrijven. Toen leverden de gezamenlijke inspanningen van 1.176 deelnemers een totaal op van 142.837 km. Dat komt overeen met 3,4 keer rond de wereld stappen. In 2019 is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan De Roze Mars en de ambitie van Pink Ribbon is dit jaar nog groter. Het ultieme doel is om samen met alle Belgen op 31 dagen tijd 5 maal de wereld rond te stappen.

Registreer je online en stap mee
Deelnemen aan De Roze Mars kan als organisatie of individu door te surfen naar www.derozemars.be. Wie zich registreert voor De Roze Mars krijgt toegang tot het online platform. Daar worden de deelnemers op basis van challenges en allerhande beweegtips aangespoord om te gaan wandelen. Het hoofddoel is de Global Challenge, waarmee we met De Roze Mars 5 keer rond de wereld willen stappen. Iedereen die 5 euro doneert, kan zich inschrijven om mee de wereld rond te stappen. Zo werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar steun je ook een goed doel. Elke stap telt!

Tips
Pink Ribbon en P&V Verzekeringen zetten alvast 5 eenvoudige tips om meer te bewegen op een rijtje:

  • Neem de trap.
  • Parkeer de auto een straat verder.
  • Stap een halte eerder af als je de bus neemt.
  • Loop naar het bureau van een collega in plaats van hem of haar te mailen.
  • Ga tijdens de middagpauze eens samen met je collega’s een blokje om.

Geïnteresseerden kunnen zich nu al registreren op het platform van De Roze Mars en tot eind april alvast opwarmen tijdens de Warm-up Challenge!

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Deel je verhaal

Wil jij graag je verhaal posten op onze Pink Ribbon-website? Dat kan!

Schrijf mee

Word partner

Wil je als bedrijf Pink Ribbon steunen? Dat kan!

Word partner