Groepsfoto

Pink Ribbon-wandelgroepen

Preventie Vriendschap De Roze Mars

Onze partner Wandelsport Vlaanderen vzw heeft de eerste 16 Pink Ribbon-wandelcoaches klaargestoomd tot fantastische wandelbegeleiders. Dankzij een leerrijke opleidingsdag zijn ze helemaal klaar om Pink Ribbon-wandelgroepen op te richten.

Interesse om aan te sluiten bij een van de wandelgroepen? Ontdek hier alle wandelgroepen en ontdek welke groep in jouw buurt wandelt.

Om lid van een Pink Ribbon-wandelgroep te worden, betaal je jaarlijks €15. Hiervan gaat €3 rechtstreeks naar het goede doel. Als lid ben je verzekerd bij Wandelsport Vlaanderen en ontvang je 4x/jaar het Walkingmagazine van Wandelsport Vlaanderen. Interesse? Neem contact op met de wandelcoach in jouw buurt.

Voorstelling wandelcoaches en wandelgroepen

Lies Van de Woestyne

Het afgelopen jaar onderging Lies een preventieve mastectomie en reconstructie in de hoop dat ze zo meer geluk heeft dan de meeste vrouwen in haar familie. Dankzij het wandelen herstelde ze heel snel en kreeg ze opnieuw positieve energie. De wandelgroep “En Route!” wandelt elke twee weken op zondagvoormiddag. Het doel is om elke keer een gevarieerde wandeling van minstens 10.000 stappen te doen (ca. 7km) in en rond Aalter. En Route! doet elk jaar opnieuw mee aan De Roze Mars in mei en oktober.

Naam wandelgroep: En route!
Locatie: Aalter
Contactgegevens: lvdw9880@gmail.com

Lies Van de Woesteyne

Nancy Wynants

Nancy is een vinnige vijftiger en werkt als zelfstandig coach. Bij haar kan je terecht voor wandelcoachings. Met haar “Start to walk” programma wil ze mensen stimuleren om te starten met wandelen, dit ter preventie of herstel van ziekte. Met haar wandelgroep “StapN+” start ze op een laagdrempelige manier met een wandeluurtje. Dit zijn wandelingen van een vijftal kilometer in de omgeving van Turnhout – Beerse – Malle. Individuele wandelaars, bevriende wandelgroepjes… Iedereen kan zich aansluiten bij StapN+.

Naam wandelgroep: StapN+
Locatie:
Turnhout – Beerse – Malle
Contactgegevens: nancywynants@gmail.com

Nancy vierkant

Lies Verdru

Lies is een sportieve mama van 4 (bijna-)tieners en is als doorgewinterde teamcoach gefascineerd door het connecteren van mensen. Haar ervaring leert dat bewegen in de natuur dé manier bij uitstek is om jezelf fysiek in actie en mentaal in balans te brengen. Met haar wandelgroep "Vademecum" wil Lies op een yoga-geïnspireerde manier de minder geoefende wandelaar enthousiasmeren met respect voor de persoonlijke grenzen van iedereen.

Naam wandelgroep: Vademecum
Locatie:
Bierbeek
Contactgegevens:
lies.verdru@gmail.com

Lies Verdru

An Suys

An weet dat iedereen een rugzak(je) met zich meedraagt uit zijn/haar verleden. Met haar wandelgroep “WTC – Walking Talking Club” wil ze mensen een stimulans geven om te beginnen met wandelen en om zo hun eigen grenzen te verleggen. Samen wandelen, praten en lachen maakt een mens dan ook sterker. WTC maakt elke maandagavond vanaf 20u een wandeling van zo’n 5 – 8 km, vertrekkend van het sportplein in Galmaarden.

Naam wandelgroep: WTC – Walking Talking Club
Locatie:
Galmaarden
Contactgegevens:
an.suys@telenet.be

An Suys

Veronique Camerlinckx

Veronique, mama van twee volwassen zonen en trotse oma, wandelt minstens 50 km per week en wandelde haar eerste dodentocht in 2019 volledig uit met slechts een paar maanden voorbereiding. Veronique wil met haar wandelgroep “Love2walk” zoveel mogelijk mensen aanzetten om de stap te zetten naar een gezonde levensstijl. Met Love2walk kan je elke zaterdag en één avond per week (op woensdag) genieten van een leuke wandeling in de omgeving van Maldegem – Eeklo.

Naam wandelgroep: Love2walk
Locatie:
Maldegem – Eeklo (Meetjesland)
Contactgegevens:
verocamerlinckx@gmail.com

Veronique Camerlinckx

Rebecca Callebaut

Rebecca is begeleidster van de wandelgroep Fitcenter du Parc Aalst waarin ze in verschillende tempo’s wandeltrainingen geven. De bedoeling is om in het tempo te differentiëren, zodat ze een wandeltraining kunnen aanbieden op ieders niveau. Met Fitcenter du Parc Aalst kan je elke woensdag om 19u, en sporadisch op zaterdag en zondag, wandelen in de buurt van Aalst. Tijdens De Roze Mars in mei en oktober zullen er meer wandelingen georganiseerd worden.

Naam wandelgroep: Fitcenter du Parc Aalst
Locatie:
Aalst
Contactgegevens: callebautr@gmail.com

Rebecca Callebaut vierkant

Kim De Ruijtere

Kim woont in Wuustwezel en heeft zelf een zittend beroep. Iedere keer dat ze even naar buiten kan, merkt en voelt ze dat dit enorm veel deugd doet. Om deze reden wil ze zoveel mogelijk mensen motiveren om dagelijks minstens 30 minuten te wandelen en te bewegen. Maandelijks organiseert ze met haar wandelgroep “EnergieK” een groepswandeling om op zoek te gaan naar de mooiste plekjes in België.

Naam wandelgroep: EnergieK
Locatie:
Wuustwezel
Contactgegevens:
kim.de.ruijtere@telenet.be

Kim De Ruijtere

Sindy Lippens

Sindy haar motto luidt als volgt: wandelen is gezond! Dit heeft ze zelf mogen ondervinden. Wat begon als een leuke bezigheid, draaide uit tot een passie. Met haar wandelgroep “Wandel4health” wil ze zoveel mogelijk mensen aan het wandelen krijgen of hen aanmoedigen om te blijven wandelen. Momenteel kan je met Wandel4health op maandagavond en/of zaterdagvoormiddag genieten van een leuke wandeling in de omgeving van Waregem. In de vakanties kunnen de wandelingen oplopen tot 3x per week.

Naam wandelgroep: Wandel4health
Locatie:
Waregem
Contactgegevens:
sindy.lippens@telenet.be

Sindy Lippens

Anne Van Orshoven

Anne is kinésist en besliste omwille van COVID-19 om verdere cursussen te volgen over onder andere wandelcoaching. Met haar wandelgroep “OVER_weg” wil ze mannen, vrouwen, jongeren… aansporen om op regelmatige basis te wandelen. Je kan elke week op donderdag aansluiten bij deze wandelgroep om te wandelen doorheen Aalst. Tijdens vakanties starten de wandelingen om 15u, doorheen het schooljaar starten deze om 14u.

Naam wandelgroep: OVER_weg
Locatie:
Aalst
Contactgegevens:
anne.van.orshoven@telenet.be

Anne Van Orshoven

Kim François

Kim is getrouwd met Nick en is mama van 2 tieners. Haar missie is om iedereen op een natuurlijke manier te ondersteunen en te begeleiden naar fysieke, emotionele en mentale balans. Daarnaast heeft ze een passie voor wandelen, lopen, aromatherapie en visagie. Op zaterdagen in de namiddag kan je met De Buitenbeentjes de mooie omgeving van Herenthout verkennen. Dit doen ze zo’n 2 à 3 keer per maand.

Naam wandelgroep: De Buitenbeentjes
Locatie:
Herenthout
Contactgegevens:
kim.francois@telenet.be

Kim Francois

Ilse Van Doninck

Ilse is 54 jaar, moeder van 2 sympathieke dochters, en heeft zelf eind 2020 de diagnose borstkanker gekregen. Ze heeft altijd veel bewogen (wandelen, fietsen, dansen, badminton) en het wandelen deed haar enorm veel deugd postoperatief en tijdens haar nabehandeling, zeker in de coronaperiode. Daarom wil ze zich engageren om mensen te motiveren om zo veel mogelijk te wandelen, omdat ze gelooft dat het ook hen goed kan doen.

Wandelcoaches Ilse en Christine (zie onder) bieden begeleide groepswandelingen aan, alternerend vanuit Abdij van Vlierbeek (Kessel-Lo) en Abdij van Park (Heverlee). Met hun wandelgroep gaan ze 2 keer per maand op zondagen om 10 uur op stap.

Naam wandelgroep: Pink Ribbon Wandelgroep Leuven/Heverlee – Kessel-Lo
Locatie:
Leuven/Heverlee – Kessel-Lo
Contactgegevens: ilse.vandoninck@hotmail.com

Ilse Van Doninck

Christine Fettweis

Christine is 56 jaar, moeder, grootmoeder, partner, dochter, zus én vriendin van vele lieve mensen. Haar levensmotto is: in beweging. Onderweg in de natuur, op het ritme van haar voetstappen, heeft ze haar lichamelijke, geestelijke en emotionele evenwicht herwonnen.

Met hun wandelgroep willen Christine en Ilse (zie boven) wandelen stap voor stap opbouwen om ook minder geoefende wandelaars (of drukbezette mensen) een kans te geven mee te doen. Ze pakken het lichtjes anders aan, iets 'organischer', met de mogelijkheid tot groeien. Ze hebben 2 vaste vertrekpunten: Abdij van Park (Heverlee) en Abdij van Vlierbeek (Kessel-Lo). Op zondagen zie je hen gegarandeerd met een hele groep op pad. Op naar een zorgzame samenleving in beweging!

Naam wandelgroep: Pink Ribbon Wandelgroep Leuven/Heverlee – Kessel-Lo
Locatie: Leuven/Heverlee – Kessel-Lo
Contactgegevens: christine.fettweis@gmail.com

Christine Fettweis

Sylviane Messiaen

Sylviane is aan de slag als personal coach en spinning coach op zelfstandige basis (in bijberoep). Mensen motiveren om in beweging te komen (zowel fysisch als mentaal) is haar sterkte. Hierbij wil ze haar eigen dynamiek doorgeven aan anderen en door het luisteren naar hun verhalen iedereen motiveren om het beste uit zichzelf te halen... Vanuit het personal coaching verhaal merk je dat samen in de natuur trekken inspirerend kan zijn om mensen in beweging te krijgen, en bovendien persoonlijk te herbronnen. Na een korte wandeling, op eigen tempo, gecombineerd met een leuke babbel, kom je vol energie terug en heb je inspiratie om er weer tegenaan te gaan. Kortom, fully in the flow!

Naam wandelgroep: Power Your Flow
Locatie: Anzegem – Waregem – Oudenaarde
Contactgegevens: sylviane.messiaen@telenet.be

Sylviane Messiaen

Laura Deglin

Binnenkort meer over mij ;-)

Naam wandelgroep: De Dorstige Wandelaars
Locatie: Borgerhout (Antwerpen)
Contactgegevens: deglin_laura@hotmail.com

Laura Deglin

Chantal Cornette

Binnenkort meer over mij ;-)

Naam wandelgroep: onder voorbehoud (suggesties zijn altijd welkom)
Locatie: Blankenberge - Brugge
Contactgegevens: chantal@tierenteyn.eu

Chantal Cornette aangepast

Natalie Dumarey

Binnenkort meer over mij ;-)

Naam wandelgroep: onder voorbehoud (suggesties zijn altijd welkom)
Locatie: Deinze
Contactgegevens: natalie.dumarey@gmail.com

Natalie DumareyVind een Pink Ribbon-wandelgroep in je buurt met behulp van het kaartje hieronder.


Lees ook: Word wandelcoach voor Pink Ribbon

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Deel je verhaal

Wil jij graag je verhaal posten op onze Pink Ribbon-website? Dat kan!

Schrijf mee

Word partner

Wil je als bedrijf Pink Ribbon steunen? Dat kan!

Word partner