Art Artistic Background 1831234

Veelgestelde vragen

Ontdek hier het antwoord op veelgestelde vragen aan Pink Ribbon.

Ik wil vrijwilliger worden voor Pink Ribbon. Wat moet ik doen?

Bedankt voor je interesse om vrijwilliger te worden voor Pink Ribbon. Momenteel staat ons vrijwilligersnetwerk nog niet op punt, maar we verzamelen al wel alle gegevens van potentiële vrijwilligers die zich aanmelden bij Pink Ribbon.

Stuur alvast de volgende gegevens door naar info@pink-ribbon.be en we nemen contact met je op zodra we je voor bepaalde evenementen kunnen inzetten.

  • Naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Beschikbaarheid (bijvoorbeeld alleen in het weekend, op woensdagnamiddag, enz.)

Ik heb een donatie gedaan voor Pink Ribbon. Wanneer krijg ik een fiscaal attest?

Ons Pink Ribbon Fonds ligt in de schoot van de Koning Boudewijnstichting. De stichting stuurt de fiscale attesten op. Dit gebeurt één keer per jaar in het begin van het eerstvolgende jaar. Als je dus een donatie hebt gedaan in 2017, kan je in 2018 het attest verwachten. Meestal worden de attesten opgestuurd tot eind maart.

Hoe geraak ik in contact met andere borstkankerpatiënten?

Via hulpgroepen van borstklinieken en op de website van Borstkanker Vlaanderen, het samenwerkingsverband van Vlaamse lotgenotengroepen voor vrouwen en mannen met borstkanker, vind je verschillende organisaties die met borstkankerpatiënten werken. Voor meer informatie neem je best contact op met je borstkliniek of met Borstkanker Vlaanderen.

Wat gebeurt er met donaties?

Met het geld dat wordt gedoneerd, financiert Pink Ribbon projecten voor psychosociale zorg voor borstkankerpatiënten. Dit zijn concrete projecten die de zorgverlening aan patiënten en hun algemene levenskwaliteit verbeteren. Beheerd door de Koning Boudewijnstichting, geniet het Pink Ribbon Fonds van de ervaring van de Stichting voor het goede beheer van de geworven gelden en deskundige begeleiding bij de selectie van de projecten waarin geïnvesteerd wordt. Ontdek hier al onze projecten.

Ik wil een actie opzetten voor Pink Ribbon. Wat kunnen jullie voor mij doen?

Wij vermelden je actie graag op de actiepagina van de website. Daarnaast kunnen we je lintjes opsturen om je actie kracht bij te zetten. Voor meer informatie, stuur ons een mailtje via info@pink-ribbon.be.

Momenteel werken we ook een actielogo uit dat je op affiches en flyers kan zetten. Zodra deze beschikbaar is, plaatsen we hier een link.

Ik wil graag mijn haar doneren. Hoe doe ik dat?

Alle informatie daarover kan je terugvinden op onze ‘Geknipt voor haar’-website.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief