Dessert JPG 8 MB

Healthy food is good for you: Pink Ribbon-kerstdessert

Preventie

Eten is een ontzettend belangrijke factor als het om je gezondheid gaat. Een gezonde levensstijl bestaat uit een mix van 80 procent voeding en 20 procent beweging. Verwen jezelf door de juiste voedingsmiddelen op het menu te zetten. Gezonde voeding geeft je lichaam een energieboost én zorgt voor een optimaal evenwicht tussen lichaam en geest. Laat je inspireren door de gezonde recepten van Pink Ribbon-partner Belgocatering, met een roze toets. Geniet van het ultieme kerstrecept: Bosvruchten cheesecake met frambozen.

Ingrediënten

15 speculaaskoeken of bastognekoekjes • 75 g boter, gesmolten • 400 g roomkaas • 125 g suiker • 1 zakje vanillesuiker • snuifje zout • 200 ml slagroom • 3 eieren • 1 eetlepel maïzena • 3 eetlepels bosvruchtenjam • vers fruit voor de topping: gele kiwi in schijfjes gemarineerd in Cassis

Bereidingswijze

 1. Verwarm de heteluchtoven op 120 °C.
 2. Maal de speculaas fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en schep er doorheen.
 3. Bewaar een klein beetje boter om de randen van de springvorm in te vetten. De bodem bekleed je met het bakpapier. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk aan met een lepel. Zorg ervoor dat de bodem zo egaal mogelijk is. Zet intussen de vorm in de koelkast.
 4. Mix de roomkaas in een kom met een mixer romig en glad. Voeg de suiker, het zout en de vanillesuiker toe en mix er doorheen.
 5. Kluts dan een voor een de eieren erbij en mix er kort door.
 6. Voeg als laatste de maïzena en de slagroom toe en mix nogmaals door.
 7. Doe het beslag dan voor de helft in een andere kom. Voeg aan één gedeelte drie flinke scheppen bosvruchtenjam toe en roer er doorheen.
 8. Haal de vorm uit de koelkast en leg met een eetlepel of sauslepel een schep van het roze mengsel in het midden.
 9. Doe hier vervolgens een schep (één sauslepel of twee eetlepels) wit beslag op in het midden. Het mengsel vloeit zo uit over de bodem en er ontstaan roze en witte kringen. Ga zo door tot het beslag op is.
 10. Bak de cheesecake vervolgens in ongeveer zeventig minuten gaar. Laat hem afkoelen in de oven met de deur op een kier. Als hij op kamertemperatuur is, zet je hem in de koelkast om goed op te stijven.
 11. Serveer met de (roze) gemarineerde gele kiwi.

Wist je dat… Kiwi’s echte vitamine C-kampioenen zijn?

Voor een goede gezondheid neem je best dagelijks voldoende vitamine C in. Aangezien je lichaam dit zelf niet aanmaakt, haal je het dus best uit je voeding. Kiwi’s zijn niet alleen rijk aan vezels, ze zijn ook één van de grootste bronnen van vitamine C van alle groenten en fruit. Eén kiwi per dag helpt je om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C op peil te houden. We zijn dan ook bijzonder trots om Zespri Kiwifruit als nieuwe Pink Ribbon-partner te verwelkomen.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Geniet in 2020 van een belastingsvermindering van 60%.

Doneer

Deel je verhaal

Wil jij graag je verhaal posten op onze Pink Ribbon-website? Dat kan!

Schrijf mee

Word partner

Wil je als bedrijf Pink Ribbon steunen? Dat kan!

Word partner