IMG 20210409 WA0015

Recept: Hemelse muffins met smeuïge chocoladeparels

Preventie Behandeling Na borstkanker Vriendschap

20/05/2021 - De boog moet niet altijd gespannen staan. Af en toe kan een zoete zonde echt hemels zijn. En als je dat lekkers dan nog zelf gebakken hebt, dan wordt je helemaal blij met dit recept. Onze bakprinses Pauline deelt graag met jullie het geheim van haar heerlijke bananenmuffins. Stuur je ook een foto van jouw muffins?

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1 kopje havermoutvlokken
  • 40 g gesmolten boter
  • 45 g bloem
  • 30 g suiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 1/2 zakje droge gist
  • 1 handvol chocoladedruppels

Bereidingswijze:

  • Prak je banaan plat met een stevige vork, voeg daar de gesmolten boter aan toe en meng dit alles goed door mekaar.
  • Voeg dan de suiker, de vanillesuiker, de gist, het ei en de bloem toe. Dit alles goed mengen tot je een gladde deegmassa krijgt.
  • Vervolgens voeg je de havermoutvlokken en de chocoladedruppels toe. Indien je dat wenst, kan je ook nog droge vruchten, amandelen of hazelnoten toevoegen.
  • Vul met dit deeg je muffinvormpjes tot drie vierde van de rand. Zorg dat de vormpjes goed ingevet en met bloem bestoven zijn, zodat ze niet kleven.
  • Zet de muffins 20 minuten in de oven op 180 graden. Kijk nog even met een bakpriem of ze goed gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt.
  • Laat je muffins afkoelen vooraleer je ze uit de vormpjes haalt, dan breken ze niet.
  • Ziezo, geniet van deze kleine zoete zonde!

Recept > Pauline Storme (@foodyplease op Instagram)

Bananenmuffins

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Deel je verhaal

Wil jij graag je verhaal posten op onze Pink Ribbon-website? Dat kan!

Schrijf mee

Word partner

Wil je als bedrijf Pink Ribbon steunen? Dat kan!

Word partner