20221026 PR DRM infographic algemeen 0411 globaal NL general

21.000 deelnemers aan De Roze Mars stappen in 2022 samen 95 keer de wereld rond in de strijd tegen borstkanker

Preventie De Roze Mars

08/11/2022 - Van 1 tot en met 31 oktober vond de zesde editie van de Roze Mars plaats, de tweede van dit jaar. 2022 was ook het tweede jaar waarin Pink Ribbon zowel in mei als in oktober haar bewegingschallenge organiseerde. 8.045 enthousiastelingen schreven zich in oktober opnieuw in om aan hun eigen conditie te werken en om hun steun te betuigen aan patiënten in de strijd tegen borstkanker. Naast hun inschrijvingsgeld, zamelden de deelnemers extra donaties in ten voordele van de vzw. De formule was opnieuw een succes want, over de twee edities heen, werd in totaal € 387.000 voor het goede doel opgehaald. Samen stapten de 21.000 deelnemers ook 95 keer de wereld rond.

20221026 PR DRM infographic algemeen 0411 globaal NL general

De Roze Mars is ondertussen een traditie geworden. Tweemaal per jaar roept de vzw Pink Ribbon de Belgen op om een maand lang 10.000 stappen per dag te zetten. Zo wil de organisatie iedereen enerzijds bewustmaken van het belang van een actieve levensstijl en anderzijds geld inzamelen om hun projecten in de strijd tegen borstkanker te financieren.

“Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen er iets voor over hebben om de strijd tegen borstkanker te steunen,” zegt gedelegeerd bestuurder Hilde Debackere. “Iedereen kent wel iemand. In ons land alleen al strijden 100.000 vrouwen tegen borstkanker. En ook mannen kunnen borstkanker krijgen (100 per jaar nvdr). Met Pink Ribbon willen we niet alleen de levenskwaliteit van patiëntes verhogen, maar ook meer borstbewustzijn bij iedereen creëren. Immers 1 op 3 kankerdiagnoses (niet enkel borstkanker nvdr.) kan vermeden worden door een actieve en gezonde levensstijl. De 21.000 deelnemers aan De Roze Mars hebben, letterlijk en figuurlijk, opnieuw een belangrijke stap gezet”, besluit Hilde Debackere, algemeen directeur van Pink Ribbon vzw.

370 bedrijven namen deel aan De Roze Mars

In 2022 schreven er ook 370 bedrijven in voor de De Roze Mars, waaronder zowel grote als kleinere ondernemingen. “Het grootste deel van onze tijd spenderen we op het werk. Bovendien zijn er meer en meer kantoorjobs, waardoor we globaal gezien minder bewegen. Vandaag zitten we maar liefst 500 minuten per dag. Daar wilden we met Pink Ribbon iets aan doen”, legt Hilde uit. “Door bedrijven te stimuleren om deel te nemen aan De Roze Mars, werken ze niet alleen aan de gezondheid van hun werknemers maar het stimuleert ook hun geheugen en concentratievermogen. Bedrijven varen er dus wel bij door hun collega’s op tijd en stond een een ronde te laten lopen door of rond het kantoor”.

Blijven gaan, ook na De Roze Mars van oktober

Nu de zesde editie van De Roze Mars geëindigd is, wil Pink Ribbon iedereen blijven aanmoedigen om de nieuwe gewoonte verder te zetten. “Een gezonde en actieve levensstijl boosten door deel te nemen aan ons virtueel wandelevenement is fantastisch, maar we willen iedereen vooral aansporen om die goede gewoonte nu aan te houden”, besluit Hilde. “Zo kan iedereen moeiteloos de uitdaging volgend jaar opnieuw aangaan en wie weet, wel het eigen stappendoel verbreken.” Dat kan je onder andere doen door je aan te sluiten bij het 10.000 stappen platform van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Zo kan je elke dag van het jaar stappen blijven tellen en je meteen ook voorbereiden op de 7de editie van De Roze Mars die zal plaats vinden in mei 2023.

Bekijk hier hoe je Pink Ribbon nog meer kan steunen!

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief