Pink Ribbon Kat 015 bewerkt 2500x600 WEBONLY

Kat Kerkhofs daagt je uit om, tijdens De Roze Mars, dagelijks 10.000 stappen te zetten voor het goede doel Pink Ribbon

Preventie Opsporing Na borstkanker Vriendschap De Roze Mars

02/09/2021 — Vanaf donderdag 2 september 2021 kan iedereen zich, op het nieuwe platform, inschrijven voor de vierde editie van De Roze Mars. Kat Kerkhofs neemt de fakkel over van Ella Leyers en wordt de nieuwe ambassadrice. Vanaf vandaag motiveert zij alle Belgen om gedurende de maand oktober dagelijks 10.000 stappen te zetten. Deelnemers werken zo aan hun eigen gezondheid en geven de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug. Op vraag van de deelnemers van de vorige edities, kan je jezelf of je team nu laten sponsoren. Nieuw is ook dat iedereen bij het team van Kat kan aansluiten.

Wandelchallenge

Wandelen is de meest populaire sport in België. Maar liefst 34% van de Belgen wandelt regelmatig en velen hebben tijdens de Corona-periode de sport herontdekt. Het is dan ook een eenvoudige en doeltreffende manier om lichaam en geest een positieve boost te geven. Daarom organiseert Pink Ribbon voor de tweede keer dit jaar De Roze Mars. De Roze Mars is geen typisch wandelevent dat op één dag plaatsvindt, maar een individueel engagement gedurende de hele maand oktober, waaraan je vanop eender welke locatie kan deelnemen. De editie van mei onder het aanvoeren van Ella Leyers was een ongezien succes. 31.622 deelnemers wandelden 135,7 keer de wereld rond. 312 bedrijven schreven zich in, waaronder grote namen als Carrefour, Nationale Loterij, Nestlé, Roularta Media, SBS, Nostalgie en NRJ. De deelnemers vormden 2.890 teams met vrienden, familie en collega’s en zetten op die manier een virtuele competitie op. Hierdoor kon Pink Ribbon maar liefst €239.295 inzamelen. Met deze cijfers werd het resultaat van de vorige editie in oktober 2020, meer dan verdrievoudigd.

Nieuwe ambassadrice Kat Kerkhofs

Kat Kerkhofs, Belgisch programmamaakster, neemt de handschoen op en daagt iedereen uit om het record van mei te verbreken. Daarom zet ze ook zelf haar beste beentje voor gedurende de maand oktober, de Internationale borstkankermaand. “Als je hoort dat dagelijks 29 vrouwen de diagnose borstkanker krijgen en preventie, waaronder voldoende beweging, best een belangrijk onderdeel is, sta je toch even stil. Wandelen is een laagdrempelige manier om je fysiek en mentaal sterker te voelen. Daarom wil ik graag een extra inspanning leveren. Ik daag iedereen uit om samen met mij in oktober dagelijks 10.000 stappen te zetten. Mijn team stapt mee! Wie daag jij uit?”

Red Borsten met jullie benen

Deze editie legt Pink Ribbon de focus nog meer op groepsdeelname. Na de moeilijke Coronatijd, kunnen we weer samen gaan wandelen. De slogan van de mei-editie “Red je borsten met je benen” werd daarom “Red borsten met jullie benen”. Zo willen Pink Ribbon en Kat Kerkhofs deelnemers aanmoedigen om samen te stappen, met vrienden, familie, collega's, enz.

Registreren op het nieuwe platform

Iedereen kan zich vanaf 2 september 2021 online registreren op een spiksplinternieuw digitaal platform: www.derozemars.be. Hierop kunnen deelnemers, gedurende oktober, steeds in realtime de voortgang van hun aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers en het verloop van de virtuele competitie volgen. Bij een nieuw platform horen uiteraard ook tal van leuke, nieuwe features. Zo zullen stappers badges ontvangen bij het behalen van het volgende level. Om de focus op teams kracht bij te zetten, kan vanaf nu de teamcaptain of het teamlid zelf zijn eigen bijdrage betalen. De grootste vernieuwing is de mogelijkheid om te sponsoren. Deelnemers kunnen zichzelf of hun team laten sponsoren. Zo krijgen wandelaars een extra duwtje in de rug om dagelijks 10.000 stappen te zetten en zijn er ook voor supporters mogelijkheden Pink Ribbon te steunen.

Deelnemen kan individueel, als team of als bedrijf via https://www.derozemars.be/.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief