DRM_hondjes

Verrassende nieuwe ambassadeurs voor de negende editie van De Roze Mars

Preventie

14/03/2024 - Het startschot van de negende editie van De Roze Mars van Pink Ribbon wordt gegeven op 1 mei. En wie beter om je aan te moedigen om even een frisse neus te halen tijdens een wandeling? Juist, jouw trouwe viervoeter. Zij zijn dan ook de nieuwe ambassadeurs van deze De Roze Mars. Want wie kan die puppyogen weerstaan?

Tijdens de hele maand mei daagt de vzw opnieuw iedereen uit om allemaal samen zo vaak mogelijk rond de wereld te stappen, want bewegen en een gezonde levensstijl is essentieel in de preventie van (borst)kanker. Pink Ribbon – de nationale organisatie die strijdt tegen borstkanker – verwacht zo’n 10.000 deelnemers.

Schrijf je in voor De Roze Mars

Gaan we wandelen?

Pink Ribbon gooit het deze keer dus over een andere boeg: geen bekende koppen die onze landgenoten oproepen om deel te nemen en vooral om meer te bewegen, maar wel schattige viervoeters die met hun lonkende ogen de Belgen uit hun zetel proberen te halen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een hond tot 3000 stappen per dag meer zetten. Het effect van een hond op de gezondheid van zijn baasje is meermaals wetenschappelijk onderzocht. Mensen met een hond leven gemiddeld langer en ze blijven langer gezond.

30

Niet enkel preventief, maar ook bevorderlijk voor herstel

Regelmatig bewegen vermindert niet alleen je risico op borstkanker, maar bevordert ook het herstel als je borstkanker hebt gehad. Bewegen kan je op vele manieren doen en het vereist natuurlijk niet dat je een hond hebt. Al kan een metgezel het bewegen wel leuker maken.

Ann De Bisschop

Ann De Bisschop, keynote spreker, auteur en oprichter van The Circle of Wellbeing, vertelt uit eigen ervaring hoe haar hond, Stella, haar helpt om tijdens drukke dagen toch naar buiten te gaan: “Ik kan alleen maar bevestigen dat er geen betere wandelbuddy bestaat dan een hond. Stella is degene die me bij te lang zittend werken met vragende oogjes aankijkt van ‘please, tijd voor een wandelpauze?’. Het klopt dat je gewoon méér beweegt en meer tijd in de buitenlucht doorbrengt als je een hond hebt. En laat dit nu zowel voor ons mentaal als fysiek welzijn ontzettend belangrijk zijn”. Ann De Bisschop blijft B2B-ambassadrice van Pink Ribbon en zal regelmatig ook tips en tricks geven over hoe je wandelen kunt integreren in je bedrijf.

Het klopt dat je gewoon méér beweegt en meer tijd in de buitenlucht doorbrengt als je een hond hebt. En laat dit nu zowel voor ons mentaal als fysiek welzijn ontzettend belangrijk zijn

De Roze Mars

De Roze Mars is geen typisch wandelevenement op 1 dag, maar een verzoek om meer te bewegen en te wandelen gedurende 31 dagen. Iedereen kan zich online registreren bij het digitaal bewegingsplatform www.derozemars.be en via hun stappenteller (Google Fit, Fitbit of Garmin) of via de bewegingsapp op de smartphone stappen opladen. Elke deelnemer kan individueel of met een team, bedrijf of organisatie, vanop eender welke locatie, meestappen: thuis of op de werkvloer en dus ook zijn gemeente of stad vertegenwoordigen. Registreren kan vanaf nu! Haal die wandelschoenen dus maar boven en stap mee tegen borstkanker.

De snelle beslissers kunnen profiteren van de "Early Bird"-korting. Schrijf je in vóór 1 april en betaal € 9 in plaats van € 12 per deelnemer. Gebruik de code EARLYBIRDMEI24 bij betaling om van deze korting te profiteren. Registreer nu!

De Roze Mars

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief