Visuals website 27

Deelnemers gezocht voor studie over pijn na borstkanker

Centre d'expertise du cancer du sein

19/04/2024 - Een aantal borstkankeroverlevers kampt na de behandeling met pijn die niet alleen de levenskwaliteit aantast, maar ook de dagelijkse activiteiten vermindert. Bent u in dat geval? Dan kan u deelnemen aan een studie over pijneducatie.

Een aantal borstkankeroverlevers kampt na de behandeling met pijn die niet alleen de levenskwaliteit aantast, maar ook de dagelijkse activiteiten vermindert. Bent u in dat geval? Dan kan u deelnemen aan een studie over pijneducatie.

Dit onderzoek heeft als doel na te gaan hoe pijn kan beïnvloed worden met pijneducatie. De studie loopt op vier locaties: de universiteit Hasselt, de VUB en het universitair Ziekenhuis Brussel (Jette), het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en het AZ Rivierenland in Bornem. Deelnemers krijgen een gratis pijneducatie behandeling, bestaande uit één online sessie en drie één-op-één sessies met een gespecialiseerde kinesitherapeut. Om in aanmerking te komen, moet je aan de volgende criteria voldoen: vrouw zijn, minstens 18 jaar zijn, Nederlands kunnen spreken en schrijven en pijnklachten hebben na je borstkanker. De kanker moet in volledige remissie zijn en de primaire behandeling met het oog op genezing, moet tenminste drie maanden achter de rug zijn bij de start van je deelname aan de studie. Hormoontherapie en immuuntherapie nemen, vormt geen bezwaar voor deelname. Wie geselecteerd wordt, kan deelnemen naar keuze in één van de hoger genoemde ziekenhuizen.

Interesse? Mail naar pijnnaborstkanker@vub.be of bel naar 0474-53.01.35

Afbeelding studie Pijn na borstkanker 1

Deel dit artikel via:

Faites un don

Les dons privés sont transférés dans le Fonds Pink Ribbon. Les recettes de ce Fonds sont gérées par la Fondation Roi Baudoin.

Votre don

Pink Support

Soutenez la lutte contre le cancer du sein à votre manière et enregistrez une action sur la plateforme de Pink Support !

Passez à l'action

Newsletter

Vous voulez rester informé de ce que fait Pink Ribbon ? Inscrivez-vous à notre newsletter !

Newsletter