Olivia Borlee shoe detail OG 1

De Roze Mars: Pink Ribbon lanceert zeven wandelingen doorheen België

De Roze Mars

Naar aanleiding van De Roze Mars, onze online bewegingschallenge, lanceren we samen met wandelknooppunt.be zeven Pink Ribbon wandelingen. De wandelroutes hebben de vorm van het Pink Ribbon lintje en tellen elk zo’n 10.000 stappen. Daarmee geven we officieel het startschot voor De Roze Mars. Inschrijven kan op www.derozemars.be.


Elke dag krijgen 26 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben. 1 op 3 kankers kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. Daarbij speelt beweging een belangrijke rol. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moeten we minstens vijf dagen per week 30 minuten matig bewegen. Vele mensen leiden echter een sedentair (beroeps)leven. Daarom organiseert Pink Ribbon samen met P&V verzekeringen De Roze Mars. Een bewegingscampagne die Belgen wil aanzetten om elke dag minstens 10,000 stappen te zetten. Met de 7 wandelroutes hoopt Pink Ribbon een eerste duwtje in de rug te geven aan iedereen die meer wilt bewegen en wilt werken aan een actieve levensstijl.

Brigitte Vanderveren, Executive Director bij Pink Ribbon vertelt: “10.000 stappen per dag zetten is niet zo’n grote moeite; het heeft weinig impact op je dagelijkse routine, maar voor je gezondheid is het een enorme stap vooruit. Met deze wandelroutes gaan we een stapje verder en willen we iedereen stimuleren en inspireren om gekende en verborgen parels in België te ontdekken op een actieve manier.”

7 Pink Ribbon wandelingen

Wandelknooppunt.be zet graag haar schouders onder het goede doel Pink Ribbon en De Roze Mars campagne. Daarom stippelde de organisatie 7 unieke wandelingen uit verspreid over heel België. Elke wandeling volgt een traject in de vorm van het Pink Ribbon lintje en telt zo’n 10.000 stappen, wat neerkomt op 7 tot 8 km, dat is goed anderhalf uur wandelen.

Pink Ribbon wandelroutes zijn te vinden in de omgeving van Averbode, Bosland, Gaasbeek, Drongengoed, Rodeberg, Pays des Collines en Burg-Reuland. Alle wandelroutes kunnen eenvoudig en gratis gedownload worden op de website van Wandelknooppunt.be. Daarna kan je ze afdrukken, opladen in de app of via gpx bestand volgen.

Heb jij zin om je wandelschoenen aan te trekken en deze wandelroutes te ontdekken? Surf dan snel naar https://www.wandelknooppunt.be/nl/events/de-roze-mars. Schrijf je zeker ook in voor De Roze Mars en steun de strijd tegen borstkanker.

Je kan hieronder al drie wandelingen ontdekken:

Pink Ribbon wandeling in Bosland

Trek je beste wandelschoenen aan en ontdek deze prachtige wandeling die start aan De Soeverein in Lommel. Na een kleine duinbeklimming kom je uit op een open zandvlakte met groot aansluitend meer. Ideaal om bij warm weer te genieten van een straaltje zon en lekker voetje te baden. Laat je meevoeren naar rustige paadjes gehuldigd in een immens bomenlandschap. Kijk zeker goed rond je, wie weet spot je wel een bont dikkopje onderweg. Het (letterlijke) hoogtepunt van de wandeling is de uitkijktoren met observatiekijker die je een spectaculair 360° uitzicht over de Lommelse Sahara bezorgt. Na het vogelspotpunt maakt de zandweg plaats voor een verharde wandelgrond en kan je nog kennismaken met enkele dartelende paardjes in de wei.

Route3 7

Pink Ribbon wandeling in Meetjesland

Vertrek aan de Drongengoedhoeve op de grens van Kleit (Maldegem) en Knesselare voor een mooie tocht door de Meetjeslandse bossen. Geniet van een rustgevende wandeling doorheen het gemengd bos met naald- en loofbos, heiderelicten en kleine graslandjes. Het Drongengoed is een unieke thuishaven voor tal van vogels, zoogdieren, insecten, planten en paddenstoelen. Een groot gedeelte van het jaar kan je ook de schaapskudde tegenkomen. Zij grazen in de dreven van het bos en op de heideterreintjes. Als je geluk hebt spot je zelfs een reetje. Vanop de uitkijkheuvel zie je het mooie Maldegemveld en het Spiegelaereven.

Route5 4

Pink Ribbon wandeling in het Heuvelland

De wandeling start bovenop de Rodeberg aan het vakantiedomein Kosmos, bekend van de TV-reeks ‘Eigen Kweek’. Je wandelt langs kool- en graanvelden, rode papavers en blauwe korenbloemen. Je kijkt in de ogen van grazende koeien en spot de leeuwerik hoog in de lucht. De tocht flirt om en rond Westouter, de grootste gemeente van het Heuvelland. Aan horecazaken geen gebrek in de charmante dorpskern. De Sint-Eligiuskerk werd tijdens de Eerste Wereldoorlog beschadigd maar de toren bleef overeind. Het allerleukste stukje staat je aan het einde te wachten, een avontuurlijke klim door een dicht stukje loofbos richting Rodeberg. Je loopt over houten paadjes en bruggetjes, door holle wegen, langs een overjaarse neushoorn tot je terug de top van de Rodeberg bereikt.

Route6 8

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief