Pink Ribbon Ella 299 bewerkt landscape v2

Ella Leyers daagt je uit om, tijdens De Roze Mars, dagelijks 10.000 stappen te zetten voor het goede doel

Preventie Na borstkanker Vriendschap Psychosociale zorg De Roze Mars

08/03/2021 - Vanaf vandaag kan je je inschrijven voor de derde editie van De Roze Mars, onze leuke online bewegingschallenge. De Roze Mars is geen typisch wandelevent dat op één dag plaatsvindt, maar een individueel engagement gedurende de hele maand mei waaraan je vanop eender welke locatie kan deelnemen. Ella Leyers, motiveert als ambassadrice van De Roze Mars 2021, alle Belgen om gedurende de maand mei dagelijks 10.000 stappen te zetten. Zo werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar geef je ook de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug.

Wandelen is de meest populaire sport in België. Maar liefst 34% van de Belgen wandelt regelmatig. Het is dan ook een eenvoudige en doeltreffende manier om lichaam en geest een positieve boost te geven! Daarom organiseert Pink Ribbon ook dit voorjaar De Roze Mars. Met de nieuwe campagne ‘Red je borsten met je benen’ willen we duidelijk maken hoe belangrijk preventie is. Want 1 kanker op 3 kan vermeden worden door een gezonde levensstijl. Daarbij speelt beweging uiteraard een belangrijke rol.

Dit jaar zet Ella Leyers haar schouders onder De Roze Mars. “Ik ben niet hét toonbeeld van een gezonde levensstijl. Ik heb mijn sport nog steeds niet gevonden en ik houd van een goed glas wijn. Maar als je hoort dat dagelijks 29 vrouwen de diagnose borstkanker krijgen en preventie best een belangrijk onderdeel is, sta je toch even stil. Daarom wil ik me in mei voluit geven en een extra inspanning leveren. Ik daag iedereen uit om samen met mij dagelijks 10.000 stappen te zetten. Ik beloof om voor extra motivatie te zorgen!”

Vanaf vandaag kan je registreren op www.derozemars.be. Op de website worden, in mei, alle stappen verzameld en kan je steeds in realtime de voortgang van het aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers en de virtuele competitie volgen.

In 2020 brachten we de uitdaging, samen met 9.075 stappers, tot een fantastisch einde! Alle deelnemers samen wandelden 31,1 keer de wereld rond in de strijd tegen borstkanker en voor een goede gezondheid. Dit was goed voor € 88.181 ten voordele van vzw Pink Ribbon. De lat ligt dus hoog in 2021!

Brigitte Vanderveren, Algemeen Directeur bij Pink Ribbon vertelt: “Maar al te veel Belgen leiden een zittend (beroeps)leven en bewegen te weinig. De huidige thuiswerksituatie maakt het er niet makkelijker op. Met je deelname aan De Roze Mars werk je enerzijds aan je gezondheid, maar anderzijds steun je met je bijdrage ook het goede doel. Wij kijken er naar uit het record van 2020 te verbreken. Wie gaat de uitdaging mee aan?”

Deelnemen kan individueel, als team of als bedrijf op

www.derozemars.be.

.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief