Herman Brusselmans Gvh

Herman Brusselmans roept, tijdens De Warmste Week, op om je paardenstaart te doneren aan Pink Ribbon

Behandeling Psychosociale zorg Geknipt voor haar

14/12/2020 -Dit jaar gooit De Warmste Week het over een andere boeg. Er wordt ingezet op wat mensen voor elkaar doen, niet op geld inzamelen. Pink Ribbon zet daarom haar project ‘Geknipt voor haar’ in de kijker. Herman Brusselmans roept in een gedurfde radiospot op je paardenstaart te doneren zodat vrouwen met borstkanker hun haar kunnen houden. “Bespaar haar mijn haar en doneer het uwe tijdens De Warmste Week voor Pink Ribbon.”

Geknipt voor haar

Na een borstkankerdiagnose start een behandelingstraject, waar chemotherapie soms noodzakelijk is. Deze therapie beschadigt het hoofdhaar van patiënten. Haaruitval lijkt dan onvermijdelijk, wat voor vele patiënten de meest ingrijpende nevenwerking is van hun behandeling. Plots staat op hen te lezen dat ze ‘ziek’ zijn. Met het project ‘Genknipt voor haar’ wil Pink Ribbon zo veel mogelijk borstkankerpatiënten helpen door van de gedoneerde paardenstaarten hoogkwalitatieve pruiken van Belgische pruikenmakers aan te bieden tegen een voordelig tarief.

Radiospot beloont met zilver

Een gewaagde radiospot met Herman Brusselmans in de hoofdrol zet de Pink Ribbon-actie kracht bij gedurende De Warmste Week. Om de nieuwe wending van De Warmste Week mee vorm te geven, organiseerde de VAR (de reclameregie van de VRT) “De Warmste Pitch”, waarbij goede doelen een spraakmakende campagne mochten indienen. Pink Ribbon sleepte de zilveren trofee in de wacht met deze creatieve ‘Geknipt voor Haar’-campagne. Herman Brusselmans roept in zijn spot op VRT-radio’s als volgt op om je paardenstaart te doneren tijdens De Warmste Week:

“Ik ben Herman Brusselmans, schrijver, dichter, columnist en binnenkort haardonor. Want Pink Ribbon vroeg mij om mijn haar te doneren. Ja, u hoort het goed… Pink Ribbon wil van die doorleefde, hopeloze haardos een pruik maken voor iemand met borstkanker. Haar waar menig vrouw passioneel aan trok tijdens groot genot. Haar geurend naar tabak en koffie. Dus, help een vrouw met borstkanker. Bespaar haar mijn haar, en doneer het uwe tijdens De Warmste Week voor Pink Ribbon.”

Hoe kan je helpen?

Nu de kappers gesloten zijn, leggen we graag uit hoe je zelf aan de slag kan gaan met de schaar om een paardenstaart te knippen en te doneren.

Hoe je haar correct doneren?

  1. Vraag je 'Geknipt voor haar'-enveloppe aan.
  2. Maak een paardenstaart en gebruik twee elastiekjes om het vast te binden. Eentje op de hoogte van waar je je haar wil afknippen en eentje ongeveer tien centimes lager.
  3. Knip net boven het bovenste elastiekje je paardenstaart af.
  4. Steek je paardenstaart in het plastic zakje, sluit het goed af en doe het zakje in de enveloppe.
  5. Doe de enveloppe gratis op de post of breng hem binnen bij een Multipharma-apotheek in je buurt.

Voor de realisatie van het project geniet Pink Ribbon de gewaardeerde steun van Trenker Farmaceutische Laboratoria, de apotheken van Multipharma, de salons van Treatwell en vele andere kapperszaken.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief