Pink Ribbon Delphine 046 bewerkt Adobe RGB LR

Prinses Delphine van Saksen-Coburg onthult het ontwerp van het zevende Pink Ribbon-lintje

Preventie Opsporing Diagnose Vriendschap

14/09/2021 - Pink Ribbon lanceerde op dinsdag 14 september 2021 haar nieuwe jaarcampagne naar aanleiding van de Internationale Borstkankermaand oktober. Daarbij stond de lancering van het nieuwe roze lintje, dat de creatieve, liefdevolle en eigenzinnige signatuur van Delphine van Saksen-Coburg draagt, centraal. Afgelopen jaar werden sociale contacten tot een mininum beperkt. Uit angst voor een besmetting met het coronavirus isoleerden kwetsbare kankerpatiënten zich vaker. Daarom wil Pink Ribbon dit jaar extra focus leggen op het stimuleren van dialoog, het verminderen van angstgevoelens en eenzaamheid, het aanmoedigen van veerkracht. Meer dan ooit is het belangrijk patiënten te steunen en met hen te praten. Hare Koninklijke Hoogheid Delphine van Saksen-Coburg, prinses van België deelt deze visie en werpt zich daarom mee in de strijd tegen borstkanker met de boodschap “Love is what we all need”.

Op vraag van Pink Ribbon heeft prinses Delphine van Saksen-Coburg aanvaard om het zevende Pink Ribbon-lintje te ontwerpen. Vandaag heeft de prinses zelf het ontwerp onthuld. Het is één van haar bekendste werken, de Love Line, die wordt afgebeeld op het Pink Ribbon-lintje van 2021. Op deze manier dringt Prinses Delphine aan op het feit dat, naast een efficiënte behandeling, patiënten meer nood hebben aan dialoog en aandacht voor wat nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België is. 1 vrouw op 9 wordt erdoor getroffen. In ons land vechten maar liefst 100.000 vrouwen, samen met hun directe omgeving, tegen borstkanker. Het blijven onthutsende cijfers.

Liefde is dan ook een belangrijk element in de vele levendige, speelse en eigenzinnige werken van prinses Delphine. “Ik ben begeesterd door liefde. Met liefde kan je zoveel oplossen.” Daarom twijfelde Prinses Delphine geen moment en was ze meteen bereid om het zevende lintje van Pink Ribbon te ontwerpen. “Borstkanker weegt zwaar op verschillende aspecten van het leven. Wat me het meeste raakt is dat lotgenotes zich ontzettend eenzaam kunnen voelen. Daarom symboliseert het lintje een ‘liefdeslijn’,” vertelt de prinses, “het toont aan dat onze liefde steun, kleur en warmte brengt in het leven van vrouwen die vechten tegen borstkanker. Het geeft hen en hun omgeving kracht en moed.”

De slogan van de campagne ‘Love is what we all need’, die borstkankerpatiënten toont dat ze er niet alleen voor staan, zet het mooie gedachtegoed van Delphine van Saksen-Coburg, enkel kracht bij. Vanaf begin oktober kan iedereen het nieuwe Pink Ribbon-lintje kopen en de ‘liefdesijn’ van prinses Delphine dragen, om zo hun liefde te tonen aan lotgenoten en hun omgeving. Een Pink Ribbon-lintje kost €3. €2 gaat rechtstreeks naar concrete projecten die Pink Ribbon onderneemt in haar strijd tegen borstkanker. Het Pink Ribbon-lintje is dit jaar in heel het land te koop bij Carrefour, Multipharma, Standaard Boekhandel/Club, Hunkemöller, Torfs, ZEB, The Fashion Store, e5, CASA, AVA, Wibra, Modemakers, Daniël Ost en op onze webshop.

Het roze lintje kent intussen een lange geschiedenis. Evelyn Lauder, schoondochter van Estée Lauder, startte in 1992 de eerste Breast Cancer Awareness-campagne en creëerde het roze lintje. De Pink Ribbon werd het universele symbool voor borstgezondheid. Al meer dan 25 jaar brengt de Breast Cancer Awareness-campagne vrouwen en mannen samen uit alle hoeken van de wereld om zo het bewustzijn te vergroten, fondsen te werven en zinvolle projecten tegen borstkanker op te starten. Elk jaar krijgt het ontwerp een nieuwe touch. Eerder al ontwierpen Edouard Vermeulen, Christa Reniers, Nele Ost, Raf Simons, Coralie Barbier, Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée de Pink Ribbon. Pink Ribbon is trots dat Prinses Delphine zich aansluit bij dit rijtje.

Bestel een Pink Ribbon display (x30 Pink Ribbons)
Delphine Vierkant 540x540

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief