Pink Ribbon Delphine 046 bewerkt Adobe RGB LR

Prinses Delphine van Saksen-Coburg ontwerpt het zevende Pink Ribbon-lintje

Preventie Opsporing Diagnose

14/06/2021 — Op vraag van Pink Ribbon heeft prinses Delphine van Saksen-Coburg aanvaard om het zevende Pink Ribbon-lintje te ontwerpen. Naast prinses is ze ook een befaamde kunstenares. Met levendige, speelse en eigenzinnige werken inspireert ze om voluit lief te hebben. Eén van haar bekendste werken, de Love Line, wordt afgebeeld op het Pink Ribbon-lintje van 2021. Op deze manier dringt Prinses Delphine aan op het feit dat, naast een efficiënte behandeling, patiënten meer nood hebben aan dialoog en aandacht voor wat nog steeds de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België is.

Ze werpt zich in de strijd tegen borstkanker met de boodschap “Love is what we all need”

Hare Koninklijke Hoogheid Delphine van Saksen-Coburg, prinses van België

Vandaag maakt Pink Ribbon de ontwerper van haar nieuwste lintje bekend. Het Pink Ribbon-lintje van 2021 zal de creatieve, liefdevolle en eigenzinnige signatuur van Delphine van Saksen-Coburg dragen, die zich hiermee achter de strijd tegen borstkanker schaart.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen in België. 1 vrouw op 9 wordt erdoor getroffen. In ons land vechten maar liefst 100.000 vrouwen, samen met hun directe omgeving, tegen borstkanker. Het blijven onthutsende cijfers.

Prinses Delphine twijfelde niet en was meteen bereid om het zevende lintje van Pink Ribbon te ontwerpen. “Borstkanker weegt zwaar op verschillende aspecten van het leven. Wat me het meeste raakt is dat lotgenotes zich ontzettend eenzaam kunnen voelen. Daarom symboliseert het lintje een ‘liefdeslijn’,” vertelt de prinses, “het toont aan dat onze liefde steun, kleur en warmte brengt in het leven van vrouwen die vechten tegen borstkanker. Het geeft hen en hun omgeving sterkte en moed.” De slogan van de campagne ‘Love is what we all need’, die borstkankerpatiënten toont dat ze er niet alleen voor staan, zet het mooie gedachtegoed van Delphine van Saksen-Coburg, een kunstenares met het hart op de juiste plaats, enkel kracht bij.

Het zevende Pink Ribbon-lintje

Pink Ribbon zamelt fondsen in om borstkanker te bestrijden door preventie en vroegtijdige opsporing aan te moedigen. Bovendien wil de organisatie de levenskwaliteit van personen en hun omgeving die geconfronteerd worden met de ziekte verbeteren. Want borstkanker bestrijd je niet alleen. De vzw vraagt meer aandacht voor patiënten en nodigt iedereen uit steun te tonen met een eenvoudig gebaar: de aankoop van het roze Pink Ribbon-lintje.

Evelyn Lauder, schoondochter van Estée Lauder, startte in 1992 de eerste Breast Cancer Awareness-campagne en creëerde het roze lintje. De Pink Ribbon werd het universele symbool voor borstgezondheid. Al meer dan 25 jaar brengt de Breast Cancer Awareness-campagne vrouwen en mannen samen uit alle hoeken van de wereld om zo het bewustzijn te vergroten, fondsen te werven en zinvolle projecten tegen borstkanker op te starten. Elk jaar krijgt het ontwerp een nieuwe touch. Eerder al ontwierpen Edouard Vermeulen, Christa Reniers, Nele Ost, Raf Simons, Coralie Barbier, Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée de Pink Ribbon.

Brigitte Vanderveren, Algemeen Directeur van Pink Ribbon is enthousiast over het nieuwste Pink Ribbon-lintje: “In een jaar waarin sociale contacten moeilijk waren door de pandemie, wil Pink Ribbon extra focus leggen op het stimuleren van dialoog, het verminderen van angstgevoelens en eenzaamheid, het aanmoedigen van veerkracht. Want hoewel de kansen op overleving en genezing na borstkanker steeds toenemen, weten we dat de ziekte een blijvende invloed heeft op alle aspecten van iemands leven, zowel emotioneel, sociaal als professioneel. Meer dan ooit is het belangrijk patiënten te steunen en met hen te praten. Deze gedeelde visie zorgt voor een perfecte match tussen prinses Delphine en Pink Ribbon.”

Vanaf 15 september kan iedereen het nieuwe Pink Ribbon-lintje kopen en de ‘liefdesijn’ van prinses Delphine dragen, om zo te tonen dat lotgenoten en hun omgeving er niet alleen voor staan. Een Pink Ribbon-lintje kost €3. €2 gaat rechtstreeks naar concrete projecten die Pink Ribbon onderneemt in haar strijd tegen borstkanker.

Delphine

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief