INFOGRAPHIC NL

45.000 deelnemers aan De Roze Mars stappen samen 190 keer de wereld rond in de strijd tegen borstkanker

De Roze Mars

04/11/2021 - Van 1 tot en met 31 oktober vond de vierde editie van De Roze Mars plaats, de tweede van dit jaar. 2021 was het eerste jaar waarin Pink Ribbon zowel in mei als in oktober deze wandelchallenge organiseerde. Met dit wandelinitiatief zamelde de vzw in 2021 in totaal maar liefst €450.000 in voor het goede doel. Tijdens de oktobereditie hadden deelnemers en sympathisanten de mogelijkheid om zichzelf, andere deelnemers of teams te steunen met een donatie aan Pink Ribbon. En dat zorgde meteen voor een nieuwe boost in de fondsenwerving.

Vervijfvoudiging van de deelname in vergelijking met 2020

In 2020 namen 9.075 stappers deel aan De Roze Mars. Al die deelnemers wandelden vorig jaar samen 31,1 keer de wereld rond in de strijd tegen borstkanker en voor een goede gezondheid.

In mei 2021 verdriedubbelde Pink Ribbon al deze cijfers: meer dan 31.000 deelnemers stapten 135 keer de wereld rond. Covid-19 liet ons massaal onze wandelschoenen aantrekken, dat bevestigt ook Wandelknooppunt.be die in Corona-tijd 155% meer unieke websitebezoekers kon optekenen.

Maar dit jaar werden er voor het eerst ook twee edities van De Roze Mars in hetzelfde jaar georganiseerd. In oktober moedigde Pink Ribbon de bevolking opnieuw aan om 10.000 stappen per dag te zetten. De wandelhype is intussen weer genormaliseerd, maar alsnog zetten 13.510 Belgen hun beste beentje voor: dat is nog eens 50% meer dan in oktober 2020. Tijdens deze vierde editie van De Roze Mars stapten de deelnemers 59 keer rond de wereld.

€105.000 aan nieuwe, extra donaties

Hilde Debackere, kersvers gedelegeerd bestuurder van Pink Ribbon, is trots op de resultaten. “Met een deelname aan De Roze Mars steunen de wandelaars al Pink Ribbon via hun registratievergoeding. Sinds deze editie hadden sympathisanten bovendien de mogelijkheid om deelnemers of teams te steunen met een donatie. Zo kregen wandelaars een extra duwtje in de rug om dagelijks hun 10.000 stappen te zetten en waren er voor supporters extra-mogelijkheden om Pink Ribbon te steunen. Liefst €105.000 werd zo gedoneerd. Samen met de registratievergoedingen van mei en oktober was De Roze Mars dit jaar dan ook goed voor de inzameling van €450.000 voor het goede doel. Hiervoor wil ik alle deelnemers en supporters heel erg bedanken!”

Ook ambassadrice Kat Kerkhofs is opgetogen over deze mooie resultaten: “Met de slogan “Red borsten met jullie benen”, gaf ik, samen met Audrey Piolé, het startschot van De Roze Mars. Hiermee wilden we de focus nog meer op groepsdeelname leggen. Na de moeilijke Coronatijd, kunnen we weer samen gaan wandelen. Wie had toen op zo’n resultaat durven hopen? Naast de 13.510 deelnemers, werden er 1.504 teams gevormd en participeerden 230 bedrijven. Fantastisch! Ik ga deze positieve gewoonte proberen volhouden. Wanneer ik een half uurtje tijd heb, ga ik nu met onze hond Juliette wandelen terwijl ik vroeger in de zetel plofte om door Instagram te scrollen.”

230 bedrijven namen deel aan De Roze Mars

Er schreven maar liefst 230 bedrijven zich in voor De Roze Mars oktober 2021, waaronder grote namen als Carrefour, Nationale Loterij, Nestlé Baby & Me, Roularta Media Group, SBS, Nostalgie en NRJ. KOL Harlekijntje mag zich deze keer kronen tot stapkoning. Met een gemiddelde van 383.865 stappen per persoon mag het bedrijf terecht fier zijn op een uitmuntende prestatie.

Deze De Roze Mars is dan ten einde, Pink Ribbon wil een gezonde levensstijl blijven aanmoedigen! De motivatie blijft : “Red borsten met jullie benen”. Want een gezonde levensstijl kan 1 op de 3 kankers voorkomen en voldoende bewegen is daarbij van groot belang. Daarom moedigt de vzw Pink Ribbon iedereen aan om zich aan te sluiten bij het 10.000 stappen platform van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Zo kan men elke dag van het jaar stappen blijven tellen en zich meteen voorbereiden op de volgende editie van De Roze Mars in 2022.

INFOGRAPHIC NL
Lees ook: "Ik wil de taboesfeer rond borstkanker doorbreken" - Kat Kerkhofs

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief