Projecten

Pink Ribbon ondersteunt concrete projecten die het welzijn en de levenskwaliteit van vrouwen en mannen die geconfronteerd worden met borstkanker en hun omgeving verbeteren.

Projecten kunnen zowel door de Pink Ribbon vzw en diens partners financieel of inhoudelijk ondersteund worden of door het Pink Ribbon Fonds. Het Fonds laat toe om concrete projecten te financieren die de zorgverlening aan patiënten en hun algemene levenskwaliteit willen verbeteren. Beheerd door de Koning Boudewijnstichting, geniet het Pink Ribbon Fonds van de ervaring van de Stichting voor het goede beheer van de geworven gelden en deskundige begeleiding bij de selectie van de projecten waarin geïnvesteerd wordt. Ontdek hieronder al onze projecten.

Preventie

1 op 3 kankerdiagnoses kan vermeden worden door er een gezondere en meer evenwichtige levensstijl op na te houden. Moeilijk is het niet: neem elke dag 30 minuten lichaamsbeweging en vermijd overgewicht, alcoholmisbruik, tabak en drugs. Het grote publiek moet hierover geïnformeerd worden.

Opsporing

Bij een vroegtijdige diagnose zijn 9 op de 10 vrouwen na 5 jaar nog in leven en is het grootste deel definitief genezen. Een hoopgevende vaststelling, maar nog onvoldoende bekend.

Psychosociale zorg

Er kan nog veel verbeterd worden aan een correcte communicatie naar patiënten en hun omgeving, maar ook aan de medische zorgen voor vrouwen en hun algemene levenskwaliteit. Pink Ribbon vertaalt deze missie in 2 activerende pijlers: communicatie en activatie aan de hand van een groot media project en de financiering van concrete projecten door het Pink Ribbon Fonds opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting

Alle projecten

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief