Roze Mars - KMSKA -Pink Ribbon

De Roze Mars schept een band tussen de werknemers van het KMSKA

De Roze Mars

24/11/2023 - De werknemers van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) doen al jaren trouw mee met De Roze Mars. Ook tijdens de laatste editie in oktober gaven ze het beste van zichzelf om meer te bewegen in de strijd tegen borstkanker. Pink Ribbon ging op bezoek in het museum en ontmoette Rit, een fervent wandelaar en gemotiveerde deelnemer van De Roze Mars.

Rit en haar collega’s van het KMSKA hebben geluk: hun werkgever is altijd enthousiast wanneer ze voorstellen om opnieuw met De Roze Mars mee te doen. Dit jaar zetten ze zich in mei én oktober in om meer te bewegen in de strijd tegen borstkanker. Van erfgoedbewakers tot onthaalmedewerkers, van alle afdelingen liepen de inschrijvingen binnen.

Samen met haar collega’s Annick en Thomas nam Rit in oktober opnieuw het initiatief om mee te doen. “Ik wandel heel graag en De Roze Mars geeft me een extra doel”, vertelt Rit. “Het helpt om te weten dat je met je deelname een goed doel steunt. Wandelen is natuurlijk goed voor je eigen gezondheid, maar zo steun je ook mensen die borstkanker hebben (gehad).”

De Roze Mars leeft onder de werknemers van het KMSKA. Ook na meerdere edities doet Rit haar best om de collega’s te motiveren. Volgens haar zorgen de scoreborden op de website voor een portie gezonde concurrentie onder de werknemers: “Je merkt dat alle deelnemers het scorebord van het bedrijf in de gaten houden. Je bent benieuwd wie er allemaal meedoet en wat de anderen doen om aan hun stappen te komen. De Roze Mars schept een band. Samen gaan we voor een gezamenlijk doel."“Niemand verwacht dat je tijdens De Roze Mars elke dag 10 000 stappen zet. Meer bewegen is goed genoeg”, gaat Rit verder. Toch was het voor haar niet moeilijk om elke dag haar stappendoel te bereiken. Binnen het KMSKA eindige ze op de tweede plaats, met slechts 3000 stappen verschil van leider. “Wandelen is mijn hobby. Daarbij is het ook een gezonde sport, want je loopt niet snel blessures op. Ook heb je er behalve een paar goede schoenen niets voor nodig.”

Voor Rit stopt het wandelen niet na De Roze Mars, ze heeft de wandelmicrobe echt te pakken. Gewoonlijk legt ze tijdens de week een aantal keer de afstand van het werk naar huis te voet af, door weer en wind. “Ik heb die beweging echt nodig”, legt Rit uit. “Het is belangrijk voor mijn mentale welzijn, het fysieke is mooi meegenomen.” Rit verzekert ons dat ze volgend jaar in mei weer op post zal staan en zich opnieuw zal inschrijven voor De Roze Mars.

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief