Banners website 3

Het Atomium en het Stadhuis van Brussel kleuren roze bij de start van de internationale borstkankermaand

Preventie Opsporing Diagnose Na borstkanker

30/09/2021 - Op 30 september om 19u30, de vooravond van de internationale borstkankermaand oktober, werd het Atomium in roze schijnwerpers gezet. Deze ‘Pink Illumination’ krijgt vorm door Pink Ribbon en cosmeticabedrijf The Estée Lauder Companies. Naar jaarlijkse gewoonte zal ook de Grote markt in Brussel op 1 oktober in het roze oplichten. Het is een krachtig signaal naar alle inwoners van België en een hart onder de riem van alle borstkankerpatiënten en hun omgeving. De stad Brussel, het Brussels Gewest en het Atomium steunen zo de vzw Pink Ribbon, die met deze actie het startschot geeft van de internationale borstkankermaand.

Omdat de kleur roze de strijd tegen borstkanker representeert, zetten Pink Ribbon en The Estée Lauder Companies de Pink Illumination in beweging. Op 30 september om 19u30 werd het Atomium, symbool van België, in het roze opgelicht. Ook op 1 oktober is het roze lichspektakel opnieuw te bewonderen van 20u tot middernacht.

Hilde Debackere, gedelegeerd bestuurder van Pink Ribbon, duidt het belang van deze campagne: “Met deze actie willen we de start van de internationale borstkankermaand in de kijker zetten en steun betuigen aan (ex-)borstkankerpatiënten en hun directe omgeving. Dat we dit jaar extra visibiliteit kunnen geven aan deze missie door het Atomium in het roze te kleuren, is fantastisch.”

Bovendien is het een krachtig signaal vanuit de stad Brussel naar al haar inwoners. Hiermee steunt de stad de boodschap van Pink Ribbon en roept ze iedereen op om zich tijdig te laten screenen. Een belangrijk initiatief, aangezien 1 op 9 vrouwen in de loop van haar leven borstkanker krijgt.

De Pink Illumination waarmee Pink Ribbon en The Estée Lauder Companies niet alleen de Grote Markt maar ook het Atomium in Brussel pink kleuren ter gelegenheid van de internationale borstkankermaand geniet mijn volle steun”, zegt Brussels minister Sven Gatz. “Niet alleen omwille van de strijd tegen borstkanker en de oproep om je te laten onderzoeken, maar ook omdat de roze tooi van twee wereldberoemde monumenten een spectaculaire aandachtstrekker zal zijn voor een nobele zaak.”

The Estée Lauder Companies is al sinds 1992 nauw betrokken bij alle Pink Ribbon initiatieven. Het bedrijf zet zich al jarenlang in voor het ‘creëren van een borstkankervrije-wereld’. Een visie die bijna 30 jaar geleden in beweging werd gezet door Evelyn Lauder, schoondochter van de oprichtster Estée Lauder. Evelyn Lauder lanceerde de eerste ‘Breast Cancer Awareness’-campagne. Overtuigd van het belang van communicatie in de strijd tegen de ziekte, zette zij zich onvermoeibaar in voor de Pink Ribbon-campagnes. Ook in 2021 is het bedrijf één van de hoofdpartners van Pink Ribbon België.

Isabelle De Cock, General Manager bij The Estée Lauder Companies: “Borstkanker is nu wereldwijd de meest vastgestelde vorm van kanker en overtrof in 2020 voor het eerst longkanker, met naar schatting 2,3 miljoen nieuwe gevallen. Daarom vinden we het ontzettend belangrijk om projecten rond preventie, opsporing van borstkanker en psychosociale zorg van patiënten en hun omgeving te blijven ondersteunen. Dit doet The Estée Lauder Companies onder andere door wereldwijd belangrijke gebouwen in het roze te verlichten in oktober. We zijn dan ook vereerd dit jaar het Atomium te mogen toevoegen aan de lijst van wereldbekende gebouwen, net als het Brusselse Stadhuis.’’

Het Atomium is, voor deze eerste samenwerking, ongelooflijk trots om deel te nemen aan de campagne van dit jaar. Julie Almau Gonzalez, directrice van het Atomium: “Als het symbool van België, en meer specifiek van alle Belgen, zijn we erg blij dat we het (inter)nationale imago en beeld van het Atomium kunnen lenen om de campagne en boodschap van Pink Ribbon te ondersteunen.”

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief