Mammoquiz

Mammoquiz

Preventie Opsporing

Pink Ribbon kon dankzij de steun van de spelers van de Nationale Loterij de Mammoquiz ontwikkelen. Dit is een online sensibiliseringstool die je de kans geeft om je kennis over je borsten, borstkanker en de opsporing van borstkanker te testen en uit te breiden.

De Mammoquiz is een leuke en eenvoudige educatieve quiz die geïnspireerd werd op het mammoboxspel. Dat spel werd ontwikkeld door het Centrum voor Kanker Opsporing en werd door de LOGO’s (Centra voor Lokaal Gezondheidsoverleg) verspreid.

De Mammoquiz is in eerste instantie gericht op vrouwen van 50-69 jaar, gezien hun verhoogd risico op borstkanker. Toch is het ook zinvol voor jongere en oudere vrouwen, én mannen, om de test in te vullen. De vragenlijst is louter informatief en heeft als doel om mensen te sensibiliseren over borstkanker, de alarmsignalen die wijzen op borstkanker te herkennen en indien van toepassing ook aan te sporen om deel te nemen aan het borstscreeningonderzoek.

Iedereen kan de quiz maken, waardoor de Nationale Loterij ook moeilijk te bereiken doelgroepen kan helpen informeren over borstkanker. Je kan de quiz in het Nederlands, Frans of Engels afleggen.

Zelf je kennis eens testen over je borsten, borstkanker en borstkankerscreening?

Doe de Mammoquiz op www.mammoquiz.be

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Deel je verhaal

Wil jij graag je verhaal posten op onze Pink Ribbon-website? Dat kan!

Schrijf mee

Word partner

Wil je als bedrijf Pink Ribbon steunen? Dat kan!

Word partner