Nuttige links

Borstkankerorganisaties

 1. Pink Ribbon Nederland
  Neem eens een kijkje op de website van onze noorderburen!
   
 2. Borstkanker Vlaanderen
  Op deze website vind je de verschillende lotgenotengroepen terug van Vlaanderen. 
   
 3. Kanker en zwangerschap
  De website van de onderzoeksgroep 'Kanker en zwangerschap' van UZ Leuven. 

Speciale diensten

 1. Massage bij kanker
  Bij deze massageopleiding leer je als professionele masseur hoe je op een verantwoorde manier iemand masseert die kanker heeft (gehad). Er zijn ook korte opleidingen voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorgsector waarbij je leert hoe je hand-, voet- en hoofdmassages geeft. Een massage doet stress verlagen en helpt zelfs pijn verminderen. 

  Via deze link vind je alle masseurs in België die deze massageopleiding heeft afgerond. 
   

 2. Oncomassage
  Massages speciaal gericht op mensen die strijden tegen kanker.
   
 3. Lys Massage
  Massagesalon van Liesbeth Leemans, die als casemanager bij 'Kanker en Zwangerschap' als geen ander weet hoe ze vrouwen met borstkanker in de watten moet leggen. 
   
 4. E-ora
  Catherine Van Ackere is een ervaringsdeskundige borstkanker en helpt met haar coaching hoe je moet omgaan met kanker op verschillende vlakken. Zowel patiënt als haar omgeving kunnen bij haar terecht.
   
 5. Oncomfort
  Via een virtual reality-bril probeert men stress en angst te verminderen tijdens de chemobehandeling. Meer info vind je op deze website.  
   
 6. Dermatopigmentatie
  Bij Dermatopigmentatie kan je terecht voor verschillende reconstructies na kanker, zoals permanent tepelpigmentatie, microblading van de wenkbrauwen en littekenbehandeling.