Pink Monday header empty


Pink Monday

Na borstkanker opnieuw aan het werk gaan, is een grote en zware stap die de nodige aandacht en ondersteuning verdient. Daarom sloegen Pink Ribbon en het RIZIV de handen in elkaar voor de ontwikkeling van het Pink Monday-project. Een variant op de gekende ‘Blue Monday’ die verwijst naar de eerste werkdag waarop vrouwen en mannen tijdens of na borstkanker opnieuw aan het werk gaan.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Ben je patiënt?

Wat doe je met je werk wanneer je te horen krijgt dat je borstkanker hebt?

Ik ben werknemer Ik ben zelfstandige

Ben je werkgever?

Wat doe je als werkgever wanneer een werkneemster door borstkanker getroffen wordt?

Ik ben werkgever

Ben je collega?

Wat doe je wanneer je collega door borstkanker getroffen wordt?

Ik ben collega

Ben je zorgverlener?

Hoe kun je als zorgpersoneel een borstkankerpatiënte het best bijstaan in haar terugkeer naar het werk?

Ik ben zorgverlener

Gedragscode

Steun je collega in de strijd tegen borstkanker!

Al 0022 keer ondertekend


Grijp je kans om een verschil te maken en onderteken de “Hello Pink Monday” gedragscode. Op die manier toon je aan je collega dat je haar bijstaat voor, tijdens en na de diagnose van borstkanker en haar meehelpt bij haar terugkeer naar de werkvloer.

Ethisch charter

Terug aan de slag na borstkanker. Bedrijven werken mee!

Al 0006 keer ondertekend

Grijp als werkgever je kans om extra menselijk te ondernemen en een voorbeeldrol te vervullen in onze maatschappij door het “Hello Pink Monday” ethisch charter te ondertekenen. Op die manier toon je aan je werkneemster dat je haar bijstaat in haar terugkeer naar het werk na borstkanker.

Artikel

Pink Monday Congres 2019

In oktober 2019 sloegen Pink Ribbon, het RIZIV en Unique de handen in elkaar om het eerste Pink Monday Congres te organiseren. Een belangrijk evenement waarbij HR-professionals, lotgenotes, artsen, jobcoaches, disability managers en zorgverleners werden uitgenodigd om een volledige dag stil te staan bij hoe ze (ex-)borstkankerpatiënten het best kunnen helpen wanneer die opnieuw aan de slag willen gaan.

IMG 6586 FINAL

Schrijf je in voor
onze nieuwsbrief