Estée Lauder Companies

Estee Lauder Companies

Estée Lauder Companies is ook in 2023 één van de main partners van Pink Ribbon. Het bedrijf zet zich al jarenlang in voor het ‘creëren van een borstkankervrijewereld’. Een visie die 30 jaar geleden in het leven werd geroepen door Evelyn Lauder, schoondochter van oprichtster Estée. Pink Ribbon is het bedrijf dankbaar voor hun jarenlange steun. Wij sluiten ons graag aan bij de wijze woorden van Evelyn Lauder: “It really is something that can never be done by only one person, it has to be done by a group!”

#TimeToEndBreastCancer

The Breast Cancer Campaign

01/09/2023 - Partner aan het woord: The Estée Lauder Companies.

Broodnodige steun voor fundamenteel onderzoek

The Estée Lauder Companies steunt fundamenteel basisonderzoek naar borstkanker, onder andere aan het Jules Bordet Instituut, onder leiding van prof. Dr. Christos Sotiriou. “Deze steun is broodnodig voor ons lab.”

Er is veel veranderd sinds Evelyn Lauder in 1992 de eerste borstkankercampagne lanceerde en een roze lintje voorstelde om de aandacht te vestigen op een ziekte die zoveel vrouwen treft. Vandaag is Pink Ribbon een begrip en is The Estée Lauder Companies een vaste partner van de vzw Pink Ribbon. In 1993 stichtte Evelyn Lauder de Breast Cancer Research Foundation (BCRF) en krijgen zowel lokale initiatieven als wetenschappelijk onderzoek financiële ondersteuning van de The Estée Lauder Companies via BCRF. In totaal werd al meer dan 93 miljoen dollar geschonken aan research naar borstkanker. Die investeringen hebben geleid tot significante doorbraken in preventie, diagnostiek en behandeling van borstkanker.

Triple-negatieve borstkanker

Dankzij deze inspanningen hebben we een beter zicht op triple-negatieve borstkanker en verbeterde de kennis over de mechanismen waarop deze tumoren uitzaaien. “De ondersteuning van de BCRF is broodnodig voor ons onderzoekslab”, stelt prof. Dr. Christos Sotiriou, medisch oncoloog aan het Jules Bordet Instituut, een geïntegreerd multidisciplinair centrum volledig gewijd aan de behandeling van kankerpatiënten en verbonden aan de Université Libre de Bruxelles (ULB). Professor Christos Sotiriou leidt een lab dat zich helemaal toespitst op fundamenteel onderzoek naar borstkanker. “Ons lab mag al sinds 2006 rekenen op financiële steun van The Estée Lauder Companies via het Breast Cancer Research Foundation”, vertelt professor Sotiriou. “Die steun is broodnodig. Wij proberen het ontstaan en gedrag van borstkanker beter te begrijpen. Zo doen we specifiek onderzoek naar triple-negatieve borstkanker.”

“Ons lab kan rekenen op financiële steun van The Estée Lauder Companies via het Breast Cancer Research Foundation. Die steun is broodnodig."


"Triple-negatieve borstkanker is een agressieve vorm van borstkanker die vaak snel groeit en sneller uitzaait dan andere borstkankers en bovendien ongevoelig is voor hormoontherapie. Ongeveer één op de zes vrouwen met borstkanker heeft ermee te maken. “Een aantal van de vrouwen kan gelukkig wel behandeld worden met immunotherapie, maar een groot percentage reageert ook hier niet op. Wij onderzoeken waarom dat zo is. Met die kennis willen we de therapie kunnen aanpassen, zodat meer vrouwen kunnen behandeld worden.” Dergelijk fundamenteel onderzoek is erg belangrijk, maar minder interessant voor pakweg farmaceutische bedrijven. “Wij doen risicovol onderzoek, in die zin dat we nooit zeker weten of het iets bruikbaars zal opleveren”, legt professor Sotiriou uit. “Daarom zijn we de BCRF bijzonder dankbaar dat zij dit mogelijk maken.”

Trouwe partner

Estée Lauder is al lange tijd een trouwe partner van Pink Ribbon. Zes van hun cosmeticamerken doneren elks een percentage of de hele verkoop van hun cosmetica aan de borstkankercampagne.

  • · Empowered in Pink Limited Edition Pure Colour Lipstick Collectie.Prachtige tinten, een opvallende kleur en een lange houdbaarheid maken allemaal deel uit van deze schattige limited edition lipcollectie. Deze collectie bevat een hervulbare lipstick met twee navullingen, allemaal in een unieke felroze kleur. De Empowered in Pink sheer lipstickcollectie is verkrijgbaar in drie tinten (Rebellious Rose, Love Bite en Power Kiss).

Exclusief verkrijgbaar op Esteelauder.be voor de adviesprijs van € 44. Estée Lauder doneert 20% van de aankoopprijs van elk product dat verkocht wordt tussen 1 september 2023 en 30 juni 2024, of zolang de voorraad strekt.

  • Hand relief moisturizing creme van Aveda. Deze limited edition handcrème met het kalmerende aroma van shampure™ hydrateert onmiddellijk voor zachte, soepele handen.

€ 25 voor 100ml. Voor elk verkocht product tussen 25 september 2022 en 30 juni 2023 doneert Aveda € 10 zolang de voorraad strekt.

  • Advanced Night Repair Synchronised Multi-Recovery Complex Serum van Estée Lauder. Ontdek het paradepaardje van het merk: het nachtserum in een limited edition flaçon die de strijd tegen borstkanker eert en ondersteunt. Met zijn exclusieve multidimensionale technologie maakt deze formule gebruik van de herstellende kracht van de nacht voor een versnelde zichtbare vernieuwing. Dit snel intrekkende serum vermindert de zichtbaarheid van verschillende tekenen van veroudering die worden veroorzaakt door de agressieve omgevingsfactoren van het moderne leven. De huid ziet er gladder, jonger, stralender en egaler uit en rimpels zijn minder zichtbaar.

Verkrijgbaar bij Esteelauder.be, Ici Paris XL, Inno en deelnemende onafhankelijke winkels voor de adviesprijs van €140 voor 50 ml. Estée Lauder doneert 20% van de aankoopprijs van elk product dat verkocht wordt tussen 15 september 2023 en 30 juni 2024, of zolang de voorraad strekt.

  • · Limited Edition Moisture Surge™ 100H Auto-Replenishing Hydrator van Clinique. Clinique's fan-favoriete verfrissende moisturizer krijgt een elegant roze lintje voor deze limited edition die het bewustzijn voor borstkanker eert en ondersteunt.

Verkrijgbaar bij Clinique.be, Inno en deelnemende onafhankelijke winkels voor een adviesprijs van €38,55 voor 50 ml. Clinique doneert 25% van de aankoopprijs van elk product dat verkocht wordt tussen 15 september 2023 en 30 juni 2024, of zolang de voorraad strekt.

  • Peony & Blush Suede Cologne van JO MALONE LONDON. De essentie van charme in een limited edition fles om de strijd tegen borstkanker te steunen. Pioenrozen en hun voluptueuze bloemen, heerlijk fragiel. Flirten met het sappige zuur van rode appel en de weelderigheid van jasmijn, roos en kruidnagel. Vermengd met de sensualiteit van soepel geborsteld suède. Een luxueuze, verleidelijke geur.

Verkrijgbaar bij Jomalone.eu en Jo Malone London winkels, Parfuma en Inno voor een adviesverkoopprijs van €138 voor 100ml. Jo Malone London doneert 40% van de aankoopprijs van elk product dat verkocht wordt tussen 1 oktober 2023 en 30 juni 2024, of zolang de voorraad strekt.

  • · Lipstick 04 Indian Rose van TOM FORD. Pigmentrijke, high impact hydraterende kleur met een vlekkeloze finish. High impact hydraterende kleur met een vlekkeloze finish. Gepresenteerd in een limited edition roze verpakking ter ere en ondersteuning van TOM FORD BEAUTY's inzet in de strijd tegen borstkanker.

Verkrijgbaar bij Parfuma en Inno. Tom Ford Beauty doneert het volledige aankoopbedrag van elk product dat verkocht wordt tussen 1 oktober 2023 en 30 juni 2024, of zolang de voorraad strekt.

'ATOMIUM EN STADHUIS VAN BRUSSEL KLEUREN ROZE BIJ START INTERNATIONALE BORSTKANKERMAAND' 'Onmisbare steun voor fundamenteel onderzoek'

Deel deze pagina via: