Unique

Unique

Bij toonaangevend HR-specialist Unique draait alles om mensen. De medewerkers van Unique komen dagelijks in contact met heel wat mensen en zoeken elke dag oplossingen op maat van werkgevers én werkzoekenden. Maatschappelijke betrokkenheid is een kernwaarde bij Unique en dat uit zich in de hernieuwde steun die Unique ook in 2024 aan Pink Ribbon geeft.

www.unique.be

12/2023 - Partner aan het woord: Unique

Unique komt in beweging voor De Roze Mars

Het motto voor De Roze Mars van dit jaar? Elke stap telt! De focus ligt dus niet op het behalen van 10.000 stappen per dag, maar op het belang van meer bewegen. Een gezonde levensstijl kan immers een op de drie kankerdiagnoses voorkomen. Dit jaar neemt niet enkel Unique deel, maar tekenen alle merken van RGF Staffing Belgium present. Samen zetten we in oktober vastbesloten ons beste beentje voor. En niets leukers dan bewegen met muziek natuurlijk! Daarom stelden we ‘The Pink Playlist’ samen op Spotify, die onze collega’s ongetwijfeld voorziet van tonnen energie.

Iconisch lintje voor onze collega’s

Pink Ribbon is onlosmakelijk verbonden met het beroemde roze lintje. Vanuit Unique Starbrand trakteren we alle collega’s op zo’n lintje. Dit kunnen ze bevestigen aan een sleutelhanger of badge, om het de hele maand oktober (en lang daarna) trots te dragen. Een deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar het goede doel.

Blue Monday kleurt helemaal Pink

Terugkeren naar de werkvloer na een strijd tegen borstkanker is allesbehalve evident, en dat beseffen we goed. Reden te meer om deze collega’s maximaal te ondersteunen! Om onze medewerkers te sensibiliseren rond dit topic organiseren wij jaarlijks een Pink Monday op kantoor. Concreet? Blue Monday staat bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Niet bij Unique: hier kleurt maandag 15 januari 2024 helemaal Pink. Onze collega’s zullen zich uitdossen in hun mooiste roze outfit. Voel u gerust geroepen om in uw bedrijf hetzelfde te doen!

Pink Ribbon vertegenwoordigd tijdens de Antwerp 10 Miles

Het Unique-team telt enkele straffe sportievelingen. Zij lopen op zondag 21 april de Antwerp 10 Miles. Dat doen ze in een knappe tenue: elke deelnemer die werkt voor een RGF Staffing-merk, zal namelijk een T-shirt dragen met het Pink Ribbon-logo. Wij kijken er alvast naar uit om aan de zijlijn te supporteren!

We blijven bewegen tijdens de Pink Walk

We just can’t get enough! In mei strekken we opnieuw de benen. Die maand stimuleert Pink Ribbon ons nogmaals om meer te bewegen tijdens de Pink Walk. Het hoogtepunt? Dat is zonder twijfel Walk for Pink Ribbon: een extra wandeling op 20 mei (Pinkstermaandag) in Maasmechelen Village. Een event dat Unique natuurlijk niet wil missen.

Over Pink Ribbon

Begin jaren ’90 stierven duizenden vrouwen aan borstkanker. Toch werd er nauwelijks over het topic gesproken. Daarom lanceerde Evelyn Lauder, schoondochter van Estée Lauder, in 1992 de eerste ‘Breast Cancer Awareness’-campagne. Overtuigd van het belang van communicatie in de strijd tegen de ziekte, zette zij zich onvermoeibaar in voor Pink Ribbon-campagnes. Die wilden het brede publiek sensibiliseren en aandacht vragen voor borstkanker enerzijds. Anderzijds kon men op deze manier fondsen verzamelen voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek. Evelyn Lauder overleed in november 2011, maar dankzij het inmiddels iconische roze lintje blijft haar initiatief voortleven.