WFPR 2024

Walk for Pink Ribbon

Preventie

Op pinkstermaandag, 20 mei 2024, is het zover, de tweede editie van de Walk for Pink Ribbon. Pink Ribbon vzw en Wandelsport Vlaanderen vzw slaan de handen in elkaar voor dé lentewandeling van het jaar. Samen zetten we ons in voor de strijd tegen borstkanker, want elke stap is een bijdrage aan een gezondere toekomst.

Wist je dat...één op drie kankerdiagnoses vermeden kan worden door er een gezonde en evenwichtige levensstijl op na te houden? Door elke dag minstens 30 minuten te bewegen ben je al goed op weg.

Wandel daarom op pinkstermaandag 20 mei 2024 samen met ons één van de vijf gevarieerde wandelingen (3,5 km – 5 km – 10 km – 15 km – 35 km). Schrijf je in en geniet samen met het hele gezin van de prachtige architectuur van de historische Mijncité Eisden-Tuinwijk en/of de ongerepte natuur van het Nationaal Park Hoge Kempen. Voor de fervente wandelaars, is er dit jaar ook een trailwalk van 35 km voorzien. Maak er meteen een heerlijk weekendje weg van en ontdek de vele toeristische attracties in de nabije omgeving, waaronder Maasmechelen Village, Elaisa Energetic Wellness, Center Parcs Terhills Resort enz.

Om mee te stappen met de Walk for Pink Ribbon betaal je € 15 per deelnemer voor de wandelingen van 3,5 km, 5 km, 10 km en 15 km. De trailwalk van 35 km kost € 25 per deelnemer. Kinderen onder de 16 wandelen gratis mee. In de prijs zit bevoorrading inbegrepen.

Voor leden van Wandelsport Vlaanderen worden speciale tarieven voorzien: € 10 voor de wandelingen van 3,5 km, 5 km, 10 km en 15 km en € 15 voor de trailwalk van 35 km.

Met het ingezamelde geld van deze prachtige wandeling zal Pink Ribbon concrete projecten financieren met het oog op preventie, opsporing en psychosociale zorg van borstkankerpatiënten.
Meer informatie

Omgeving

Waar een kwarteeuw geleden de steenkoolmijn van Eisden nog op volle toeren draaide, bestaat vandaag de dag het landschap van Terhills, gekenmerkt door heuvels en meren met spectaculaire panorama’s. In de directe nabijheid tref je ook de Mijncité Tuinwijk-Eisden aan, waar prachtig bewaarde mijnwerkerswoningen te bewonderen zijn. Laat je betoveren door dit buitengewone landschap, het erfgoed van de mijnindustrie en nog zoveel meer.

Schrijf je in voor de Walk for Pink Ribbon

Deel dit artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief