Man van de maand augustus

Borstkliniek wint de Pink Monday-wedstrijd van Pink Ribbon

Weer aan het werk

De afgelopen twee maanden organiseerden tal van organisaties een Pink Monday, waarbij ze zich kleedden met een roze accent, om te tonen dat zij aandacht besteden aan de actieve re-integratie voor werknemers met borstkanker. Pink Ribbon, de nationale borstkankerorganisatie, riep deelnemende organisaties op om mee te doen aan een fotowedstrijd op sociale media. De foto met de meeste ‘likes’ is net bekend. Dat is Hôpital de Jolimont, een borstkliniek, met hun groepsfoto.

20181211 Borstkliniek Wint De Pink Monday Wedstrijd Van Pink Ribbon

1 op 8 vrouwen krijgt in de loop van haar leven borstkanker. Dit is een ingrijpende gebeurtenis in het leven van een vrouw en haar omgeving. Na de behandeling en revalidatie terug aan het werk gaan, is jammer genoeg niet altijd vanzelfsprekend. Om de nieuwe start na borstkanker makkelijker te maken, lanceerde Pink Ribbon het project ‘Pink Monday’. Het doel van Pink Monday: (ex-)patiënten, werkgevers, zelfstandigen, zorgverleners, collega’s en familieleden informeren en sensibiliseren.

Afgelopen oktober en november organiseerden heel wat bedrijven, scholen en zelfs thuisverpleegkundigen een Pink Monday in hun organisatie. Zo speldden alle collega’s het Pink Ribbon-lintje op, dat werd ontworpen door Raf Simons. Ze kleedden zich bovendien met een roze accent. De borstkliniek Hôpital de Jolimont wint de wedstrijd van dit jaar. Zij haalden met hun groepsfoto het meeste aantal ‘likes’ op sociale media. Zij winnen bijgevolg een Estée Lauder-verwenpakket, geschonken door Pink Ribbon-partner Unique.

Pink Ribbon is een vzw die al jaren strijdt tegen de ziekte door preventie en tijdige opsporing aan te moedigen. Daarnaast legt de borstkankerorganisatie de focus op psychosociale zorg ter verbetering van de levenskwaliteit van patiënten en hun omgeving. Met Pink Monday wil Pink Ribbon organisaties helpen om de terugkeer op het werk na borstkanker bespreekbaar te maken en organisaties aanmoedigen om begrip te tonen voor alle moedige vrouwen én mannen die na borstkanker terug aan de slag gaan.

Het hele jaar door is de website www.pinkmonday.be beschikbaar om brochures op maat vol tips te downloaden of het ethisch charter aan te vragen.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief