Pink Ribbon Evi 184 2500 WEB s RGB

De Roze Mars 2022

Preventie Na borstkanker Vriendschap Psychosociale zorg De Roze Mars

Pink Ribbon roept met De Roze Mars iedereen op om - gedurende een maand – elke dag minstens 10.000 stappen te zetten. Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat een gezonde levensstijl kanker helpt voorkomen. Meer bewegen is daarbij zeer belangrijk. Deelnemers kunnen zich verbinden met het nieuwe online platform van De Roze Mars waar hun stapactiviteit gelogd kan worden. Deelnemen kan als individu, team of bedrijf.

Door deel te nemen aan De Roze Mars werk je niet alleen aan je eigen gezondheid, maar steun je ook het goede doel. Op dit moment vechten in ons land 100.000 vrouwen tegen borstkanker. Met het ingezamelde geld steunt Pink Ribbon concrete projecten in de strijd tegen deze ziekte. Stap mee in de strijd tegen borstkanker en voor meer lichaamsbeweging.

Ambassadrice Evi Hanssen

Tv- en radiopresentatrice Evi Hanssen is dit jaar één van de gezichten van De Roze Mars. Evi zet zich al jarenlang in voor de preventie van borstkanker en weet vanuit haar eigen familie hoe zwaar een borstkankertraject kan zijn. Met haar ambassadeurschap wil ze nu ook haar verhaal delen, en anderen aanzetten om meer te bewegen. Zo heeft ze zelf de wandelpodcast, Walkie Talkies. Daarin bespreekt Evi allerlei onderwerpen die haar bezighouden met familieleden of vrienden.

“Die podcast zet me echt aan om meer te wandelen. Ik zet al bijna anderhalf à twee jaar nu elke dag 10.000 stappen en merk het verschil. Vroeger dacht ik dat je zwaar moest sporten een paar keer per week om een goede conditie. Het tegendeel is waar. Die 10.000 stappen bereik je ook sneller dan je denkt. Ga eens te voet naar de winkel, of parkeer je auto wat verder weg. Je zal zien dat je sneller aan die 10.000 stappen bent dan je zelf denkt.”, aldus Evi Hanssen.

Ambassadrice Ann De Bisschop

Ann De Bisschop is dan weer de geschikte persoon om bedrijfsleiders aan te zetten om deel te nemen aan De Roze Mars. Met haar jarenlange ervaring in de bedrijfswereld heeft ze een perfect zicht op hoe bedrijven werken en kunnen floreren. Gezonde en gelukkige medewerkers zijn voor mij de sleutel tot een succesvol bedrijf. Ik weet uit ervaring dat het niet altijd makkelijk is om voldoende te bewegen op het werk. Ik probeer bijvoorbeeld een meeting staand of al wandelend te doen. Het zijn kleine dingen die soms een groot verschil kunnen maken.”, licht ze toe.

Ann De Bisschop zal tijdens De Roze Mars gaan wandelen met bekende of interessante personen uit de bedrijfswereld. Ze zal de gesprekken en wandelingen ook delen op haar social mediakanalen.

Ann

Hoe werkt het?

De Roze Mars is geen typisch wandelevenement dat op één dag plaatsvindt. Je stapt de hele maand mei, wanneer en waar je wil. Iedereen kan zich online registreren op een digitaal platform: www.derozemars.be. Hierop kunnen deelnemers, gedurende mei, steeds in realtime de voortgang van hun aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers en het verloop van de virtuele competitie volgen. Wie zich in maart inschrijft, krijgt een korting van 2 euro en betaalt nog maar 8 euro per persoon in plaats van 10 euro. Nieuw dit jaar is de optie om ook je stappen op te laden via Google Fit. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je profiel te linken aan je Fitbit of zelf manueel je stappen in te geven. Net als tijdens de vorige editie ontvangen stappers badges bij het behalen van het volgende level. Om de focus op teams kracht bij te zetten, kan de teamcaptain of het teamlid zelf zijn eigen bijdrage betalen. Deelnemers kunnen zichzelf of hun team laten sponsoren. Zo krijgen wandelaars een extra duwtje in de rug om dagelijks 10.000 stappen te zetten en zijn er ook voor supporters mogelijkheden Pink Ribbon te steunen.

Ontdek meer informatie op www.derozemars.be!

LEES OOK: 45.000 DEELNEMERS AAN DE ROZE MARS STAPPEN SAMEN 190 KEER DE WERELD ROND IN DE STRIJD TEGEN BORSTKANKER LEES OOK: PINK RIBBON STUURT BORSTKANKER WANDELEN MET DE HULP VAN EVI HANSSEN EN ANN DE BISCCHOP LEES OOK: WORD WANDELCOACH VOOR PINK RIBBON

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief