BNP Paribas Fortis Sandra Wilikens

De positieve impact van een bank

Preventie Weer aan het werk

02/12/2022 - Als het personeel van BNP Paribas Fortis ergens voor gaat, dan doet ze dat met veel enthousiasme. Om mensen met borstkanker te steunen, namen veel medewerkers deel aan De Roze Mars van Pink Ribbon en werd de bank meteen het grootste deelnemende bedrijf ooit.

BNP Paribas Fortis viert in 2022 haar 200ste verjaardag. De bank, althans haar eerste voorganger, werd opgericht in 1822 door Koning Willem I van Nederland onder de benaming Algemeene Maatschappij ter Begunstiging van de Volksvlijt. België zelf ontstond pas acht jaar later, in 1830. Reden om te feesten. “Ter gelegenheid van deze 200ste verjaardag hebben we tal van acties opgezet waarmee we een positieve impact willen creëren,” vertelt Sandraa Wilikens, hoofd Human Resources bij BNP Paribas Fortis. Haar klanten helpen om hun projecten te realiseren en samen gaan voor een positieve impact, daar staat de bank al 200 jaar voor. Niet alleen op economisch vlak, maar ook op het vlak van duurzaamheid en op sociaal en maatschappelijk vlak.

"ik ben trotst op mijn collega's" - Sandra Wilikens

Grootste deelnemend bedrijf aan De Roze Mars

De bijzondere verjaardag werd gestart in april, met een Positive Impact Day. Sandra Wilikens: “Duizenden collega’s gingen enthousiast hun buurt opruimen, bouwden insectenhotels of plantten bomen. In mei deden we mee aan De Roze Mars van Pink Ribbon. We kennen allemaal wel iemand die de diagnose borstkanker kreeg.” Via de interne kanalen werden alle collega’s uitgenodigd om mee te stappen. De inzet was enorm. “Bijna 1.600 mensen van BNP Paribas Fortis stapten samen 3,44 keer de wereld rond. Dat had ik zelfs niet durven dromen”, vertelt Sandra Wilikens, zelf een fervente wandelaar en ambassadrice van de actie, enthousiast. “Daarnaast deden 126 collega’s mee aan de 20 km van Brussel, ook ten voordele van de strijd tegen borstkanker. In totaal schonken we meer dan 28.000 euro aan Pink Ribbon.” Daarmee is BNP Paribas Fortis het grootste deelnemende bedrijf in de geschiedenis van De Roze Mars. “Daar doen we het niet voor,” lacht Wilikens, “Het is gewoon het resultaat van de enorme inzet van zoveel collega’s. Ik ben fier op al mijn collega’s.”

Bedankt

Bij BNP Paribas Fortis zit de sfeer duidelijk goed. “Hier werken veel Positive Bankers, mensen die een krak zijn in hun vak,” beaamt Sandra Wilikens. “Naast die expertise vind ik het minstens zo belangrijk dat ze het hart op de juiste plaats hebben. En dat hebben ze bewezen.” Wilikens richt zich meteen ook tot haar collega’s die het Pink Ribbon-magazine lezen: “Dikke, dikke merci!”.

Tevreden personeel is cruciaal voor een bedrijf en deze bank zet daar sterk op in. Wie een job zoekt in de banksector, moet zeker eens een kijkje nemen op de jobsite van BNP Paribas Fortis. Misschien stappen er dan volgend jaar nog meer mensen mee in De Roze Mars.

Bio Sandra Wilikens
Master Rechten en Master Fiscaliteit (VUB)
Uitvoerend bestuurster, lid van het directiecomité en chief human resources officer bij BNP Paris Bas Fortis

Lees ook: Pink Monday: hoe moet het nu verder? Lees ook: 21.000 deelnemers aan De Roze Mars 2022

Deel het artikel via:

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief