De Roze Mars Campagnebeeld Groei Hr 04

De Roze Mars is van start gegaan!

Preventie Psychosociale zorg

Vandaag wordt het startschot gegeven voor De Roze Mars van Pink Ribbon. Er staan 1470 deelnemers aan de virtuele startlijn. Zij gaan de uitdaging aan om samen minstens 5 maal rond de wereld te stappen in mei, de stap-maand. Op die manier worden alle Belgen aangespoord om aan hun gezondheid te werken en meteen de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug te geven. Deelnemen kan nog gedurende de hele maand mei.

De Roze Mars is geen typisch wandelevenement op één dag, maar een evenement gedurende een hele maand. Iedereen kan zich online registreren bij het digitaal bewegingsplatform www.derozemars.be en via een stappenteller of smartphone zijn stappen synchroniseren. Iedere deelnemer kan individueel of via een bedrijf of organisatie een maand lang vanop eender welke locatie meestappen: thuis, op de werkvloer of op vakantie. Op het online platform worden alle stappen verzamelend en kunnen deelnemers steeds in realtime de voortgang van het aantal kilometers, het stijgende aantal deelnemers en het aanzwellen van de mars volgen.

Het initiatief is ontstaan bij de vzw Pink Ribbon, de nationale organisatie in de strijd tegen borstkanker, en P&V Verzekeringen. In 2018 werd het bewegingsplatform al opengesteld aan hun medewerkers en enkele andere bedrijven. Toen leverden de gezamenlijke inspanningen een totaal op van 142.837 km. Dat komt overeen met 3,4 keer rond de wereld stappen. In 2019 is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan De Roze Mars en de ambitie van Pink Ribbon is dit jaar dus nog groter. Met reeds meer dan duizend registraties op dit moment zijn ze ook op de goede weg.

De campagne wil Belgen aanzetten om elke dag minstens 30 minuten extra te stappen. De vzw doopte de maand mei om tot ‘stap-maand’ en nodigt iedereen, die weer fit wilt worden, uit om mee te stappen. 1 op 3 kankers kan immers vermeden worden door een gezonde levensstijl. Bewegen is daar een belangrijk onderdeel van en wandelen is een eenvoudige manier om dat vaker te doen.

Gedurende de maand mei worden op www.derozemars.be nieuwe challenges en beweegtips gelanceerd om de deelnemers gemotiveerd te houden. Degenen die nog willen inpikken bij De Roze Mars kunnen dat nog gedurende de hele maand mei via www.derozemars.be. Want elke stap telt.

Doe een donatie

Donaties door particulieren gaan naar het Pink Ribbon Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Doneer

Pink Support

Steun de strijd tegen borstkanker op jouw manier en organiseer een actie op het Pink Support Platform!

Zet een actie op

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat Pink Ribbon doet? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief